2019. március 6., szerda

Szeretet

 
Szeretet
 
Ha az életben egy dolgot üzenhetnék a világnak, az az lenne hogy szeressük egymást, tisztán és őszintén. Hiszen a szeretet ingyen van mégis többet ér minden pénzen megvásárolható dolognál.

Bocsássunk meg annak akit szeretünk vagy valaha szerettünk és szeressük azt aki megbocsátott nekünk. És ha ez működik az maga az élet, a körforgás amelyben a jót keressük, és ha hiba csúszik is a gépezetbe hisz emberek vagyunk ne aggódjunk mert vihar után mindig szivárvány következik.

Szeretettel állj az emberekhez, ne ítéld el őket elsőre, mert fogalmad sincs honnan jött, milyen utat járt végig, milyen dolgok történtek vele. Néhány emberhez rengeteg türelem kell, hogy lehúzza a maga köré épített hatalmas falakat amelyek eltakarják  a lelkét igazi énjét. Különben is a világ nem osztható fel jó és rossz emberekre, mindenkiben van fény és sötétség .Rengeteg ember van akik jó emberek de rossz dolgok történtek velük..nos ilyenkor kell felülkerekednünk önmagunknak, türelmesnek lenni és szeretni a másikat, tisztán és őszintén. Ragyogtassuk a másikat ,hogy más is észrevegye fényes oldalát.

Ha csinálunk valamit szeretetből tegyük, és ha szeretünk valakit akkor szeressük tiszta szívből , őszintén...legyünk ott vele a bajban is ne csak a ragyogó napsütésben.

Ez nehéz lesz, mert ha sok mindenkinek odaadod a szíved és mindenkinek próbálsz segíteni könnyen  sebezhetővé válsz..ezért sokszor fog fájni is..de ezt ne bánd ezt viseld el... Ne bánd azt hogy te még igazi vagy önzetlen és tisztalelkű és segíteni akarsz az embereknek.

És, hogy mi a szerelem?

Nem egyszerű kérdés, a boldogságra kéne asszociálni amikor ez a  szó eszünkbe jut de az az igazság hogy szerelem sokszor fáj. Sokszor fáj de a szerelem mégis az az érzés amelyre minden embernek szüksége van. A szerelem az amikor a párod lesz a legfontosabb ember az életedben, saját boldogságodnál is fontosabb az ő boldogsága. Amikor minden percet vele akarsz tölteni, de tudod, hogy  teret is kell neki adnod mert erre szükség van. Hagyni kell építeni a karrierjét, hagyni kell hogy időt töltsön a barátaival.. ez az egyensúly eredményezi a boldog szerelmet. Az igaz szerelemben már nincs szükség szavakra, az igaz szerelemben a párod szemei mesélnek neked és te érted. Tudod, hogy a semmi baj mögött igenis van valami. Ő az utolsó gondolatod este és az első reggel. Érzed az illatát az ágyneműn , hallod ahogy szuszog, ha felriad te is felriadsz..apró dolgok mégis ezek jelentik a legtöbbet. 

És ha elérünk életünk azon pontjára, hogy gyermekünk lesz..szerintem az a legkülönlegesebb szerelem a világon.Hiszen a gyermeki szeretetnél őszintébb és tisztább szeretet nincs a világon. Ez egy elszakíthatatlan kapocs az egyetlen örök szerelem.  A gyermeked szemében látod kicsit önmagad, és ő  lesz az egyetlen aki mindig minden körülmények között szeretni fog. Ezért ne pazarold el az éveid, mert azon kaphatod magad, hogy  a legnagyobb szerelmet az életedben elvesztegetted.

Tehát ne feledd:

Az élet szépsége, az hogy bár sok mindent elveszíthetsz, de azt sosem amit te adtál másoknak. Amint ezt megérted, rájössz az életed valódi minősége azok szívdobbanásában rejlik, akik hálásak azért, hogy te létezel!


(Bagotai Zsanett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése