2014. november 12., szerda

A Vízöntő nő (I.24-II.23)


A Vízöntő nő (I.24-II.23)


Extravaganciája, emancipált, független lénye, bájos kedvessége vonzza a férfiúi tekinteteket. Lételeme a szerelem, könnyen és gyorsan esik szerelembe, s meg is szerzi kiszemeltjét. Vele aztán soha nem unalmas az élet, rendkívül széles látókörű, izgalmas személyiség, aki nem fél kimutatni érzelmeit és erőteljes szexualitását, ezért a férfiak remek szellemi és szexuális partnerre lelnek benne. Mindenben teljesen őszinte, ragaszkodik az igazsághoz, ezért nehezen tűri a félrelépést, s ő maga is hűséges. Ha mégis megbántják, nem fog panaszkodni és érzelmi csatákba bonyolódni, hanem egyedül dolgozza fel a csalódást, de egynél több esélyt nem fog adni. Olyan partner illik hozzá, aki tiszteli függetlenségét, ésszerűségét, egyenrangú partnerként kezeli őt az élet minden területén, és tudatában van annak, hogy olyan társat kapott, akiért sokan csak sóvárognak.

Közel s távol semmi boszorkányos nincs benned, hacsak nem angyalokból lesznek a jó boszorkányok! Valahogy nem fog az idő rajtad, akár hány éves vagy, a szemed gyermeki csillogással szemléli a világot. Angyali külsőd arra készteti a környezetedet, hogy védelmezzen, cserébe pedig feltöltődnek melletted a finom humorod, bátorító szavaid melegénél. Imádnak a gyerekek, és gond nélkül le is dobod a cipődet, hogy kergetőzz velük a harmatos fűben. Képtelen vagy elmenni kóbor állatkák mellett, és szerencséjükre melletted ők is oltalomra lelnek.

Eszményi társa: Vízöntő, Halak, Mérleg férfi
Működőképes kapcsolat lehet: Bak, Kos, Ikrek, Nyilas férfivel
Nehezen illenek össze: Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió férfivel
Jobb, ha nem próbálkoznak: Bika jegyűekkel




(nővagyok.hu-magazin)


Párhoroszkóp

Vízöntő-Kos
Mivel mindketten imádjátok a felfedezést, ezért az egész világ egy nagy feltárásra váró csoda lehet kettőtök számára. A lényeg, hogy legalább közel egy irányba induljatok. A másfajta élethez való hozzáállásotok igen sokat tud segíteni, ha elfogadjátok ennek létezését. A Kos mindent azonnal akar, és teljes erőbedobással, a Vízöntő ennél sokkal óvatosabb. Ő alaposan előkészíti a terepet, mert biztosat akar.
Ha ezeket a "kis" különbségeket egyeztetitek, akkor eljuthattok oda, hogy amikor gyors reagálásra, és azonnali tettekre van szükség, akkor a Kos lép előtérbe, mikor fontosabb a bölcsesség, megfontoltság, akkor pedig a Vízöntő jut döntő szerephez. Ha így egymásnak átadjátok a marsall-botot, akkor minden akadályt leküzdő erős, ütős csapatot tudtok alkotni. A szellemi és a szerelmi közös tevékenységek is igazán jól működnek nálatok, mert amikor az egyik kifogy az ötletekből, vagy a megoldásokból, akkor jut a másiknak éppen eszébe valami nagyszerű tennivaló vagy újítás. Mindenben nagyszerű, egymást éltető partnerek lehettek.
Arra kell igazából vigyázni, hogy mindketten elvakultan, teljes odaadással tudtok a céljaitokért küzdeni, a Kos fanatikus törtet a célja felé, a Vízöntő pedig éppen olyan, mint a tudós professzorok: kizárja a világ más részeit, nem létezik más, csak a felfedezésre váró dolog. Néha azért ennetek is kellene...

Vízöntő-Bika

A szilárd minőség jellemző zodiákus jeletekre, amiből az következik, hogy meglehetősen mozdíthatatlanok vagytok. A Bika a fizikai valóságában, a Vízöntő pedig az eszményeiben. Vagyis makacsságotokból nem ártana leadni, ha jól akarjátok magatokat érezni egymással. Kitartásban, hűségben nincs hiány, viszont a Bika talán nehezményezi, hogy kedvese mindenkivel egyformán jó, a vadidegennel éppen annyira aranyos, mint vele.
Tudnod kell, kedves Bika, hogy a Vízöntő nagyon barátságos, de a lelke mélyére alig enged be néhány embert, s abban biztos lehetsz, ha elhalmozod azzal a puhasággal, jósággal, szeretettel, amire csak Te vagy képes, akkor bekerülsz szerelmed legféltettebb szerettei közé. Ennek kifejezését azonban sokáig kell tanulnia. Nem árthat, ha időnként elmondod, mire vágysz, mit szeretnél, ha a Vízöntő tenne veled.
Ő lényegesen légiesebb ember, könnyedebb, kapcsolatéhesebb, mint Te, így sok barátra van szüksége. Ha külön társaságot tart fenn, az nem jelenti azt, hogy Téged nem szeret, vagy nem becsül, csupán nagyon nagy szüksége van a szabadság érzésére. A korlátozásokat nagyon nehezen viseli, ezért alapvető fontosságú, hogy ha vágyaidat elmondod neki, az ne úgy tűnjön partnerednek, hogy őt akarod megláncolni. Mivel igazán hűséges típus, ezért biztos lehetsz kitartásában. Ha pedig az együtt töltött idő alatt számodra megfelelően ki tudja mutatni az irántad érzett szeretetét, akkor mindketten jól érezhetitek magatokat ebben a kapcsolatban.

Vízöntő-Ikrek

Mindketten szeretitek a változásokat, újdonságokat, sok-sok kapcsolatot, érdekes embereket. Eleinte éppen az a vonzó a másikban, hogy mellette szabadnak érezheted magad, mégsem jutna eszedbe komolyan más után nézni. A szabadság érzése az ami egy tökéletesen erős köteléket képes közöttetek kialakítani. A kezdetben izgalmas barátságot, szellemi összhang és nagyszerű beszélgetések követik, aminek a végeredménye egy olyan igazi szövetség, ami tökéletesen rugalmasan tud alakulni a mindennapi újdonságokhoz, mégis elszakíthatatlanul erős összetartó erővé válik közöttetek.

A barátságotokat a szexualitás tudja érzelmi közelségbe hozni. Éppen az tartja össze ezt a két felfedezőt, hogy minden egyes pillanatban meg tudjátok egymást lepni, mindig van egy újabb ötlet a tarsolyotokban, mindig tudtok valami szórakoztatót a másik számára. Így unatkozni, vagy elfásulni sohasem tudtok. Vigyázzatok is a bennetek levő játékosságra, nagy kincs lehet az a nehezebb napokon. No, de ha együtt vagytok, minden nehézséget egy csapásra megoldotok, hiszen leleményesek és okosak vagytok mindketten. 


Vízöntő-Rák

Mindketten egy másik világban éltek, és vajmi kevés közötök van a valósághoz! A Rák a romantikus álmok világába menekül a hideg, szürke hétköznapoktól, a Vízöntőt pedig a tudományos felfedezések kötik le annyira, hogy már-már képes éhen veszni. Ha azonban mindketten igyekeztek egy kicsit jobban koncentrálni az élet gyakorlatiasabb felére is, akkor még jól is alakulhat ez a kapcsolat. Tudjátok, minden Rajtatok múlik!

A Rák felvállalhatja azt, ami amúgy is megy neki, a családi fészek rendben tartását és élelemmel való ellátását. A Vízöntőnek lenne dolga a pénz keresete, illetve a család érdekvédelme a nagyvilágban. Ezt tulajdonképpen képes megvalósítani, ha nem is olyan következetesen és szigorúan, ahogyan azt a Rák megkívánná a saját szűk köreinek érdekében. A Vízöntő nagyon emberbarát, és mindig segítőkész, illetve hajlamos arra, hogy a saját érdekei elé helyezze más dolgait, ha az súlyosabbnak, vagy sürgetőbbnek tűnik számára. Ilyenkor nem a Rák értékrendszere szerint cselekszik, ami természetesen konfliktusokba torkollhat.
Ettől függetlenül, ez a két idealista, ha közös álmokat álmodik, képes azokat megvalósítani. Csak nem árt mindig egyeztetni, ki mit vár a másiktól, s mi az, amit feltétlenül szeretne megvalósítani a saját vágyai, időszerű tervei közül.
A szerelmi ágy melegen tartására is ügyelnetek kell, hiszen mindketten hajlamosak vagytok a másiktól való elfordulásra a saját álomvilágotokba való menekülés közben, így könnyen elhidegülhettek egymástól. Tudnotok kell, soha nem a másik tehet arról, hogy nehéz az élet! Ha minden nap figyeltek egymásra, ha minden nap megkövetelitek magatoktól és a másiktól is a számotokra szükséges törődés mennyiséget, a másiktól és a másikkal, akkor nem lesz hűvös a házaséletetek még sok éve együttélés után sem.

Vízöntő-Oroszlán

Ez ismét egy tökéletes kapcsolatot rejtő lehetőség! Már csak ki kell bontakoztatnotok. A hibázás lehetősége igazán minimális, mert viszonylag higgadtak, kitartóak és őszinték vagytok. Arra kell ügyelni leginább, hogy az Oroszlánnak nagyon fontos a méltósága megőrzése, a Vízöntő viszont nagyon szeret bohóckodni, de nem szabad a királyból udvari bolondot csinálni! Viccelni, játszani lehet, viszont nagyon sok helyzet adódhat közöttetek, amit kettesben szórakoztatónak, mókásnak és érdekesnek tart az Oroszlán, de amint mások is látják máris megalázó helyzetté válik a szemében.
Ezen kívül a Vízöntő hűvös magatartása megrémítheti az Oroszlánt, aki lehet, hogy nagy és erős, mégis igen könnyen elbizonytalanítható, ha nem kap elég szeretetet és visszajelzést arról, jól teszi-e a dolgait.
Az ágyban kettőtök között minden tökéletes. Izgalmas, változatos és meghitt perceket egyaránt tudtok egymásnak szerezni, így ha eléggé vigyáztok az Oroszlán érzékenyebb lelkére, akkor akár életetek végéig is szerelemben élhettek együtt.


Vízöntő-Szűz

Az emberi kapcsolatok, és a tudás megszerzése olyan terület, amin nagyon kellemes közös kirándulásokat tehettek. Mindig van miről beszélgetnetek, csak arra kell ügyelnetek, hogy ne zárkózzatok el egymástól, hanem igazi érdeklődéssel figyeljetek arra, amit a másik mesél, ami a másikat foglalkoztatja. Ugyanis hajlamosak vagytok - főleg a Vízöntő - elmerülni a saját világotokban, a saját társaságotokban, baráti körötökben, így, ha nem vigyáztok egymásra, akkor egy békés, de unalmas egymás mellet élést nagyon hamar ki tudtok alakítani.

Mindketten barátkozásra hajlamosak vagytok, de nézzük meg az alapvető érdekeket. A Szűz új információkat és szeretetet keres az emberek társaságában, a Vízöntő, viszont egy-egy csoportban mindig a nagyszerű kísérleti terepet látja. Így az élmények megbeszélésénél megdöbbentő lehet az, mit tartott érdekesnek a másik. A Szűz megbántódhat azon, hogy akikben ő a szerethető személyeket látja, a kedvese egy kísérleti terepet néz, a Vízöntő, pedig ugyanezért kinevetheti szerelmét, mert marhaságnak tartja ezeknek a barátságát keresni. Ne ítéljétek el egymást az alapvető tulajdonságaitokért, ha az összes többi dolog kellemes együtt, akkor kár lenne ezen fennakadni. Mindenkire igaz a mondás: Nem adhat mást, csak mi lényege.

A szexben - ameddig a lelki dolgok rendben vannak, addig minden jól mehet. Kíváncsiak, játékosak, mozgékonyak vagytok. Mindkettőtökből előbújhat azonban az az oldal, amelyik a testiséget ha nem is bűnösnek, de feleslegesnek ítélheti. Ezért ez egy nagyon kényes téma, ügyelni kell arra, hogy egyikőtöknek se legyen túl sok, de túl kevés se az együttlét, illetve ennek változatossága. Eléggé beszédesek és nyíltak vagytok, tárgyaljátok hát meg, ki mit, hogyan és mikor szeretne.


Vízöntő-Mérleg

Hát, Ti aztán tudtok élni! Nem ismerek más párost, akik ennyit szórakoznának, ennyire igaz barátsággal tudnának mindenki felé fordulni, és mégis önmaguk kedvére tenni. A közös hobbi, közös munka, bármilyen szellemi tevékenység épp olyan élvezetes, mint a közös szex, de nem ez az, ami a legfőbb összetartó erő ebben a kapcsolatban. Mindkettőtöknek fontos a társaság, a jóbarátok, az érdekes összejövetelek, s akár egy, akár külön társaságban is vagytok, azt megállapíthatjátok, ennyire sokoldalú, szórakoztató és kellemes partnert nehéz találni, mint amilyennek a másikat megismertétek.
A Mérleg felszínessége és külsőségek iránti vonzalma zavaró lehet a kedvesének, a Vízöntőben pedig a távolságtartást nehéz megemésztenie a párjának. Ez azonban nem akkora jellembeli különbség, ami valódi ellentétet jelenthetne közöttetek. Arra viszont tényleg figyelnetek kell, hogy nektek is vannak érzelmeitek, s nem mindig csak másokkal kell törődni, hiszen azért vagytok ott egymásnak, hogy Ti legyetek a legfontosabbak a számotokra. Beszélgessetek sokat a saját érzéseitekről, félelmeitekről és bánatotokról is, ne csak mindig az eljövendő tervekről, és a szegény szomszédról, vagy barátról, akinek komoly baja van!

Vízöntő-Skorpió

Mindkettőtökben sok jóság és érzelem van. Azonban mindketten hajlamosak vagytok arra, hogy eltitkoljátok a Bennetek játszódó folyamatokat. Az őszinteség gyakorlása fontos feladat lehet számotokra! A Skorpió kifejezetten úgy gondolja, izgalmasabb, ha a másik nem tud mindent, s ő maga is jobban meg tudja tartani a varázsát ezzel a módszerrel. A Vízöntő nem gondolkozik ezen, neki egyszerűen a szabadságot, így az életlehetőséget jeleneti sokminden el nem mondása. Ezt azonban a Skorpió fél elég rosszul tűri, hiszen ő már-már mániákusan kutatja a másik titkolt, rejtegetett dolgait.

Kedves Skorpió! Ha azt akarod, hogy Vízöntő kedvesed sokáig szeressen, és ne akarjon elmenekülni Tőled, akkor úgy kutakodj életének különféle területein, hogy a szabadságvágyát, szabadságigényét ne sértsed. Ezen múlhat kapcsolatotok léte!

Kedves Vízöntő! Neked pedig arra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a maximálisan birtokolni akaró Skorpió legalább egy kicsit látványosabb szeretetet, törődést kapjon, mint az emberiség többi tagja.


Vízöntő-Nyilas

Kettőtök közül a Nyilas az, aki a változatosságot hozza, és a Vízöntő az, aki a kereteket jobban meghatározza. Ez a Vízöntő számára egy érdekes szerep lehet, hiszen ő maga is inkább bohóckodna, és az élet élvezetes dolgaival foglalkozna, azonban belátja, hogy kettőjük közül mégiscsak ő a komolyabb. A közös játékok, mókázások igazán fel tudnak dobni Titeket, s úgy érzitek, ennél jobb partnert nem is találhattatok volna magatoknak.
A gondok inkább akkor kezdődhetnek, amikor komolyságra, megfontoltságra lenne szükség. Mindketten képesek vagytok erre is, csak ennek fontosságát nem szívesen veszitek figyelembe. Pedig ahhoz, hogy sikeresek lehessetek együtt, s tíz év múlva is úgy gondoljátok, az élet egy nagy játék, szükség van a racionálisabb, felelősségteljesebb oldalatok előtérbe helyezésére is.

Az unalmas, megszokott hétköznapokat ellenségnek tekinthetitek mindketten. Pedig szükség van ezekre is, mert a nyugisabb napokon tudtok megpihenni kissé, a Rátok jellemző folytonos rohanásból. Oda kell figyelnetek, hogy a közös tervezgetés közben legyen alkalom a feltöltődésre is, mert akkor hatékonyabban tudtok dolgozni az újabb terveitek megvalósításán is.
A szerelemben, szexben meglehetősen hasonlóak az igényeitek.
A kulcsszó itt is: Minden alkalom egy egészen új varázslat legyen! Hogy ezt meddig lehet ilyen komoly változtatási igényekkel folytatni, az csak rajtatok múlik, az ötletességeteken, és a megszokottság eltűrésének képességén. Ha igazán szeretitek a partnereteket, akkor még azt is el tudjátok viselni, ha kétszer egymás után hasonló pózban kívánjátok a szeretkezést.

Vízöntő-Bak

Az állatöv legkomolyabb és leginkább bohóckodásra hajlamos emberei találkozásáról van szó. A nagypapa és a kisunoka lelkisége sokszor mégis kellemes meglepetéseket, és örömteli fejlődést hozhat mindkettőtök életébe. A Bak kizökkenhet végre a született komolyságából és a szarkasztikus humora igazi partnerre találhat a Vízöntő tréfacsináló kedvében. Ha nincsenek komoly gondjaitok - de ha vannak talán még inkább - végigmókázhatjátok az életet. Még mindig jobb, mintha csak tehetetlenül szomorkodnátok. Ehhez azonban szükség van arra, hogy mindketten az élet napos oldalát akarjátok látni.
A Bak hajlamos lehet a korai besavanyodásra, és idegesítheti a Vízöntő állandó gyerekes vidámsága, felelőtlennek látszó megnyilvánulásai. Pedig a Vízöntő nagyon is megfontolt, csak ő már tudja, hogy vidámság nélkül az élet mit se ér! Ezért, ha szomorúságot lát - amit drága Bakunk ábrázatán az idő mély ráncokként mutat meg félreismerhetetlenül -, azon igyekszik, hogy a mosoly ráncait is elhelyezhesse kedvese orcáján.

A testiség valójában egyikőtöknek sem igazán fontos. Természetesen fiatalon még jelentősebb, de ahogyan idősödtök, sokkal fontosabb lesz, ki milyen tudományos fokozatot ért el, milyen a dicsőségtáblája, s hány könyvével ismerkedhetnek a tudásszomjas olvasók. Ettől még igazán boldog életetek lehet, éppen a hasonló vágyak, hasonló érdeklődés miatt.


Vízöntő-Vízöntő

A világ nagy mókamestereinek találkozóját rendezhetitek meg minden alkalommal, amikor találkoztok. Hát igen, itt lehet a probléma. Fontos számotokra a függetlenség, a mindenkivel barátságosság, és a kellemes távolságtartás. Jó pofiztok mindenkivel, de a három lépés távolságot szeretitek megtartani. Ez vajon hogyan jöhet össze, amikor szeretkezni akartok?

A legnehezebb feladat éppen a lelki összeforrás, ami a kapcsolatot hosszútávon is fontossá teheti mindkettőtök számára. Ameddig nem szeretitek egymást igazán, addig egy pillanat alatt képesek vagytok továbbállni, és egy másik emberrel folytatni az életet.
Ettől függetlenül barátként csodásan együtt tudtok működni, mindketten figyelembe veszitek a másik igényeit, és úgy akartok együtt lenni, hogy mindketten szabad akaratotokból legyen a másikkal.

Az ágyban igazi virtuózok vagytok, folyton szórakoztatóan akartok - és tudtok is viselkedni. Arra kell csak figyelnetek, hogy az állandó szórakoztatás igen fárasztó, és ha éppen kevésbé sikerül, kudarcként is megélhetitek. Talán ennyire nem kellene erőltetni az izgalmas együttlétet, teret kell hagyni a romantikának, érzelmi együttléteknek.


Vízöntő-Halak

Mindketten a Föld felett jártok néhány lépéssel - csak egy kicsit más módon. Mégis vonzónak találhatjátok a másik elvarázsoltságát, különlegességét. A Vízöntő a tudomány világába merül el oly mértékig, hogy még enni is elfelejt sokszor - ilyenkor remek lehet számára a Halak kedves, önfeláldozó gondoskodási vágya. Azonban, amikor már a Halak mást sem akar, csak vigyázni és szeretni, az túlzott mértékűvé válhat a kedvese számára. A kapcsolat legfőbb buktatójának egyik fele ebben áll.

A másik, pedig az, hogy a Halak legalább százszor annyi kedvességre vágyik, mint amit a Vízöntő a legjobb indulattal is képes magából kihozni. Mégis sokszor együtt élnek, akár egész életen át is, hiszen a Halaknak nagyon fontos a szenvedés, az, hogy áldozatnak érezhesse magát, és ebben a felállásban alapvetően adott ez a kellemetlen élmény.

Akár még boldogan is élhettek együtt, ha elfogadjátok és figyelembe veszitek a másik igényeit: A Halaknak tudomásul kell vennie, hogy nem csak szeretgetés, hanem tudományos, az emberiséget szolgáló munka is van. A Vízöntőnek pedig tisztában kell lennie a Halak érzelmi igényeiről, és a tőle telhető legnagyobb mértékben kellene azt kiszolgálnia.


(www.derita.hu)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése