2024. június 21., péntek

Ha két lélek egyszer egymáshoz kapcsolódott, sosem szűnik meg többé a másikat szeretni

 

Ha két lélek egyszer egymáshoz kapcsolódott, sosem szűnik meg többé a másikat szeretni

Idővel mindenki megérti, hogy a szerelem nem két test, hanem két lélek kapcsolódásából születik meg. Az igazi szenvedélyes együttlétben az érzelmeknek is helye van, nem csak a testi vonzalomnak. Persze a bőrünknél nincs érzékibb testrészünk, hiszen érezni, ahogy a másik hozzánk ér, ahogy felvillanyozza egész lényünk, eufórikus élmény. Kapcsolódni egy másik emberhez és megtapasztalni milyen, amikor szívvel és lélekkel ránk vágyik, azt eredményezi, hogy még többet akarunk belőle kapni.

Lélekkapcsolódás

A legszebb szerelmi történetek nem könyvekben olvashatók. A bőrünkbe íródnak láthatatlan tintával, amit csak mi látunk. Lelkünkben ég egy-egy történet, ahol kapcsolódtunk valaki máshoz. Valakihez, akihez a lelkünk vonzott, nem csak a testünk.

Az igazi kapcsolódásokban nem kell feloldódnunk a másikban.

Amikor valakivel összeköttetésbe kerülünk értjük érzéseit, látjuk értékességét. Nem akarjuk a benne tátongó űrt betölteni, hanem igazán látni akarjuk őt, olyannak, amilyen. Nincsenek vele szemben elvárások, annak örülünk, hogy ma velünk van. Persze szeretnénk az életünkben tudni, de nem erőszakoljuk rá magunkat.

Ha egyszer megtapasztaljuk ezt a fajta szerelmet, kevesebbel már nem fogjuk beérni. A testi vonzalomra épülő kapcsolatok már nem nyújtanak vigaszt, sem kielégülést. Hiába élünk egy olyan világban, ahol bárhol, bármikor egyetlen kattintásra találhatunk olyat, aki a testünket akarja, az már nem lesz többé elég, Ha egyszer valaki felélesztette szívünket téli álmából nem érdekel minket a langyos víz, csak a tavasz és a nyár.Lehet, hogy a nyár után vihar jön, de kockáztatni kell. Igen, a szerelemhez bátorság is kell, hiszen legsebezhetőbb valónkat mutatjuk meg, és ez a történet végén összetörhet minket. Ám ha eleget tanulunk a találkozásból, jobban fogjuk magunkat érteni és értékelni. Egy igazi kapcsolódásban nem csak testileg, hanem lelkileg is pucérra vetkőzünk a másik előtt, és olyan oldalunkat is előtérbe engedjük, amit mi sem ismertünk addig eléggé.

S talán pont ezért is, ha véget ér a történetünk és nem alkotunk egy párt többé, akkor is tovább szeretjük egymást. Mégsem akarjuk a másikat visszakapni, nem gyártunk illúziókat, de ha találkozunk, örülünk egymásnak, és pillanatok alatt kiderül, hogy még mindig tudunk kapcsolódni egymáshoz. Mert ha két ember egykor igazán szerette egymást, a szeretet közöttük sohasem szűnik meg. Csak átalakul valami mélyebb szeretetté, ami a szívük mélyén húzódik meg mindaddig, amíg újra nem keresztezik egymás útját.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése