2022. december 15., csütörtök

Amit adsz, azt kapod vissza...

 

Tedd meg ezt a 6 dolgot a jó sorsodért! – A karma angyala, Camael útmutatása

Mindenki szeretne jó karmával élni. Egészségben, boldogságban, bőségben, jólétben, miközben a vágyaink is megvalósulnak. Ha pozitív a karmád, akkor ez mind a tied is lehet, és amit még csak akarsz! Ám a karma egy olyan dolog, ami folyamatos gondoskodást igényel. Olyan, mint egy hajó, amit egyenesben kell tartani, ezért sosem dőlhetsz egészen hátra, mert az ok és okozat nem alszik. Viszont a karma angyala megsúgta, mit tehetsz azért, hogy rendben tudhasd a karmádat!

De mégis hogy jön az ősi hindu, taoista, buddhista fogalom az angyalokhoz? Egész egyszerűen, ám erre a választ ebben a cikkben találod!

1. Amit adsz, azt kapod vissza

Ez bizony a legalapvetőbb és legerősebb karma törvény, ami téren és időn át is működik. Gondolj csak bele, hogy a múltbéli tetteid a jelenedre is kihatnak, ezzel hozva létre esetleg a rossz karmát. Vagyis, ha anno gonosz, tolvaj, zsarnok vagy gyilkos voltál, netán összetörted valakinek a szívét, akkor most ezeket kapod vissza. Így törlesztesz. Persze ha gyilkos voltál nyugi, nem ölnek meg ebben az életedben, de az égiek sok minden egyebet is elvehetnek tőled.

Ez az adok-kapok törvény hosszú- és rövidtávon is egyaránt működik. Megeshet, hogy amit ma adsz, azt holnap kapod vissza vagy tíz év múlva. Ezért kell ügyesen lavírozni a karma hajóval. Mert lássuk be, ha a jelen életedről van szó, szívesebben kapnál kellemes és jó dolgokat, nem igaz? Ergo mit kell tenned azért, hogy ez így legyen? Légy pozitív, segítőkész, jóságos, nagylelkű, türelmes, becsületes és így tovább. Hiszen Jézus is megmondta, úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Tehát amit cselekszel, azt kapod vissza. Vagyis minél többet szeretsz, minél barátságosabb és kedvesebb vagy, annál többet kapsz vissza ezekből te is.

2. Használd a mágikus szavakat: bocsánat, köszönöm

Nem vicc, ezek mágikus szavak. A megbocsátás feloldoz téged és mást is. Amikor megbocsátasz valamit, azzal azt éred el, hogy tehermentes legyél. Megszabadulsz a nem kívánatos érzéstől vagy tettől, mintha csak egy folt lenne a karmádon. És amit szívből megbocsátasz, azt el is engeded, így leszel szabad.

A köszönet pedig a hála kifejezése. Minél többször használod a köszönöm szót, minél gyakrabban vagy hálás vagy valamiért, a karma annál több bőséggel és jóval fog megáldani. Mert a karma bizony intelligens és ha látja, hallja, hogy megköszönsz valamit, hálás vagy valamiért, akkor annál többet ad majd belőle vagy bármi jóból.

3. Mondj áldást!

Tudod mivel lehet még jó karmát csinálni? Áldással. Ugyanaz az elv, mint a többinél. Ha te megáldasz másokat vagy legalábbis olyat kívánsz, akkor neked is jót kívánnak majd. Ezen az úton haladva  a „Szép napot kívánok! Isten óvjon! Szeretlek, Jó éjszakát! stb.”, új értelmezést nyer, és ezek is mágikus mondattá válnak. De mondhatsz akár konkrét áldást is valakire, ha szeretnél. Az számít, ha őszintén és szívből mondod, tapasztalni fogod, hogy működik. Nos, ezzel megint ugyanott vagyunk, ahol az előbb: minél többet adsz, mert minél jobb vagy, annál inkább kormányzod a pozitivitás vizén a karma hajódat.

4. Engedd el a múltat!

Ha gyakran játszod a „mit lett volna” játékot, és túl sokat töprengsz a múltbéli hibáidon és emlékeken, akkor a múltban is fogsz ragadni. Lehet, hogy nem szó szerint, de annyira igen, hogy ne haladhass a jelenben. Hiszen így az életed jobbik esetben álló víz lesz, mert hátrafelé haladsz. Rosszabb esetben egy merő szenvedés, mert gondolj bele micsoda erőket kell kifejteni ahhoz, hogy a járművek, például a karma hajó is hátrafelé haladjon. Ha elengeded a múltat, akkor végre mehetsz előre. Mert a karma csak a jeleneden segíthet, a múltadon már nem. A jelenben tudja megadni a vágyaidat és tolhatja meg az életedet. Éppen ezért, ne is ess át a ló túloldalára, hogy már a jövőben élsz. Igen, képzeld el a szép jövődet, lebegjen a szemed előtt az ígérete, de ne ez töltse ki minden percedet. Mert ha a jövőben élsz, megint csak lemaradsz a jelenről, ahol lehetőséged lenne megteremteni a vágyott jövőt.

5. Törlessz mindent, azt is, amiről nem tudsz!

Ha tudomásod van bármilyen előző életbéli adósságodról, ha nincs, akkor is érdemes törlesztened. Ezzel tutira bebiztosítod magad. A karmikus adósság ugyanolyan, mint minden adósság, ha folyamatosan törleszted, előbb-utóbb megszűnik és hidd el, érezhető lesz a változás. Akkor hát mit érdemes tenned? Igyekezz mindig a helyes úton járni, mások segítségére lenni. Vállalj olykor egy kis önkéntes munkát, tégy szívességeket. Így egy az egyben a karmának meg az Univerzumnak fogsz törleszteni és mindegy, hogy a múltban mondjuk ki ellen vétettél. Ugyanakkor ha a jelen életedben tudod, kinek tartozol szívességgel, vagy kivel szemben lehet adósságod, feltétlenül érdemes az adott személlyel szemben törlesztened.

És ne csüggedj, hogy mi van akkor, ha neked nincs is adósságod, ugyanis ez rém ritka…

6. Figyelj a jelekre!

Nem lehet elégszer elmondani, hogy milyen fontosak a jelek. Nem csak az Univerzum meg az égiek, az istenek küldenek jeleket, hanem a karma is küldhet„rendszerüzeneteket”, miszerint jó úton jársz vagy éppen súgni próbál, hogy merre menj, mit kellene tenned. A karmának az egyensúly az érdeke, éppen ezért törekszik arra, hogy a segítségedre legyen és „jóban” legyél vele. Ezért vedd észre a jeleket, és fontold meg, hogy vajon nem a karma üzeni-e, vagy éppen maga a karma angyala, hogy mi a teendőd.

(Wadolowski Balogh Orsolya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése