2019. április 19., péntek

Szeress, hogy szeressenek

 
Szeress, hogy szeressenek
 
Gyakran visszaemlékszem csodás nagyszüleim hosszú, évtizedeken át tartó feltétel nélküli szeretetére egymás iránt.

Arra a szeretetre amit nem tudsz levenni a boltban a polcról, ami nem sétál csak úgy el melletted az utcán, arra ami nem pottyan csak úgy az öledbe egy címkével a homlokán hogy ,,gyere, engem keresel!”
Az effajta önzetlen és feltétel nélküli szeretetért dolgozni kell, nem csak akarni, hanem tenni is érte!
 
És nem csak elvárni, hanem elhinni hogy megérdemled!
Kiegészítették egymást, jókat veszekedtek és annál is jobbat nevettek. De a legfontosabb, hogy soha egy percre nem hagyták maguk mögött a másikat.
Kéz a kézben jártak minden gondos és gondtalan helyzetben.
Együtt éltek, egymásért éltek és egy lelkük két külön testben ért véget.
A mai világ kicsit más… Szemrebbenés nélkül eltiprod, majd bátran szereted a másikat, céltalanul. Kedvedre válogatsz és utána mély sebeket ápolgatsz. Elvársz, és hamis érzéseket táplálsz.

Önbecsülésünk megtartásának a mai világban nagy ára van, olyan mély lelki sebeket okozunk magunknak, amiket ha tanításként kezelünk, talán könnyebben ébredünk.
Hiszem, hogy minden okkal történik, és minden értem történik.
Talán nem minden arany ami fénylik, de ki mondta hogy az rossz?
Hiszem, hogy mindenkinek van egy másik fele, akivel az élet beteljesedik és nem romba dől. Akivel az élet adta nehézségek is könnyebbek, mert lelkem lelkével egyesül és megalkuvás nélkül kiteljesül.

Hiszem, hogy önmagam miatt szeretnek majd és nem azért a képért amit alkotnak rólam. És hiszem hogy megérdemlem azt a fajta feltétel nélküli szeretetet, amit tudod… Nem tudsz levenni csak úgy a polcról.
 
De ahhoz, hogy ,,hazatérj” a másik feledhez, először szeresd magad!

Szeresd magad a hibáiddal együtt, szeresd magad sminkkel és anélkül, hisztisen és boldogan, vékonyan és kicsit teltebben, kócosan és nehéz napokat átélősen!
Szeresd magad úgy ahogy vagy, mert amint boldog vagy egyedül is és amint elfogadod magad teljes valódban, az univerzum eléd sodorja azt az embert, aki mellett boldog lehetsz, Önmagadért.

(Musa Dóra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése