2022. augusztus 8., hétfő

Kicsit olyan mintha a lelkedből olvasna...

 

Az empaták bonyolult emberek, akik nagyon magas érzelmi intelligenciával vannak megáldva.
Ők azok az emberek, akik nem csak tudják, de pontosan érzik is azt, ami benned van. És bár igaz, ami igaz, sokan nem állnak készen egy empata általi szerelemre, azonban kétség sem fér hozzá, hogy ők azok, akiknek a szerelmét soha nem fogod elfelejteni.
 
A SZÍVÜK SZÉTTÖRT MÁR
 
Valószínűleg sokszor. Az empaták egész életükben tapasztalják az érzelmi hullámvasutat, ami általában fájdalmas. Ennek egyik oka, hogy rendkívül sok dolgot adnak másoknak. Emiatt gyakran találják magukat abban a helyzetben, hogy a szívük súlyos károkat szenvedett. Hiszen nem mindenki képes viszonozni azt a fajta odaadást, amit ők produkálnak. Egy empata, ha szeret, akkor a világot is odaadja a másiknak. Ezzel pedig sokan képesek visszaélni. Amikor egy empata szeret, akkor a legmélyebben szeret.
 
AZ EMPATÁKNAK ÁTLÁTHATÓSÁGRA VAN SZÜKSÉGÜK
 
Bármennyire is próbálkozol, egy empata mindig a valóságot látja. Átlát a játszmákon, átlát a mellébeszélésen. Kicsit olyan mintha a lelkedből olvasna. Így előtte igazán önmagad lehetsz, nincs szükség szerepekre. Éppen emiatt ne kockáztasd meg a hazugságot, vagy az igazság egy részének elrejtését, mert esetükben igaz a mondás, hogy a bizalom egy törékeny virág, és ha egyszer ez a bizalom megtört, szinte lehetetlen kijavítani. Beszélj az érzelmeidről, és arról, hogy érzed magad, és emlékezz rá, hogy az empata számára a kommunikáció létfontosságú. Ebben ők kiválóak, és jobb ha tudod, hogy mindenben megértő partnerek lesznek. Olyan érzéseket képesek felszínre hozni belőled, amiket magad előtt is mélyen elrejtettél.
 
NEM MINDIG FEJEZIK KI HOGYAN ÉRZIK MAGUKAT
 
Próbáld meg megérteni azt, hogy az empata nem mindig tudja verbalizálni azt, amin átmegy lelkileg. Ezért a megértés az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz érte. Észre fogod venni hogy időnként hirtelen kitörnek belőle a könnyek, vagy erőteljes hangulatingadozásai lesznek. De ez pontosan amiatt van, mert sokkal többet éreznek egyszerre, mint egy átlagember. Mély érzéseik miatt jobb ha tudod, hogy az empata társsal az élet olyan lesz, mintha felülnél egy érzelmi hullámvasútra. Mégis azt mondják, megéri, mert a legjobb társat kapod meg személyében.
 
EGY EMPATA SZERELME AJÁNDÉK, DE NEM MINDENKI ÁLL KÉSZEN RÁ.
 
A szerelem soha nem könnyű, és valamikor megköveteli mindkét fél komoly erőfeszítéseit, hogy működni tudjon. Azonban olykor egy empata személy szerelme elkezd nehézségeket okozni, mert sok ember nincs felkészülve erre a fajta becsületességre, hitelességre és érzelmi szabadságra. És bár talán nem hiszed, de egy empata személy számára a viszonzott szerelem a világot jelenti, és onnantól kezdve soha többé nem fogod egyedül érezni magad, mert igazi társad lesz a személyében.
 
(Mounaji Barbi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése