2022. augusztus 8., hétfő

ÉLETCÉL

 

⚜️ ÉLETCÉL ⚜️
 
"-- Az életet többnyire azért hibázzák el, mert azt tartják, hogy ez a föld a világ, az élet. Ez kukacgondolkodás. De az ember nem kukac. Az ember nemcsak a testéért él, mint a kukac, akinek egyetlen feladata van, a teste növelése.
-- Az embernek a teste él az emberért. Testi ember – lelki ember. Tisztán kell érteni e két fogalmat.
-- Ha a halottaknak egyszer még megnyílna az ajka, azt mondaná: Bolondul éltem! Mert sokan úgy élnek, mintha ez volna az örökkévalóság helye. A sírban fekve egyszer csak azt veszi észre, hogy gyűjtött, robotolt, rendelkezett erején túl, hogy aztán jól élhessen. Tehát élt, de még sem élt. S erre nem eszmélt rá előbb.
-- A temetőből sokan, ha visszanéznének, elmondhatnák: Életünk idáig való útja nem volt egyéb, csak nyugtalanság a nyugalomért.
-- Az élet célja nem földi. Az élet célja fejlődés a tökéletesség felé. A munka csak lépcső. A templom feljebb van. Aki céltalanul, vakon megy a lépcsőn, falba ütközik.
-- A tucattárgy, a tucatember nem érték a társadalomban.
-- Az öntudatosság azt jelenti, hogy tisztába vagyok az érzéseimmel és gondolataimmal. Ezeket folyamatosan kontrollálom a cselekedeteim, tetteim előtt.
-- Minden ember tud változtatni, de csak akkor, ha akar.
-- Az öntudatos ember minden ellenszél felkorbácsolása ellenére is rendíthetetlenül éli az Isten adta tanítás örömét.
-- Ez az öröklét tudata, az önzetlen szeretet, a szabadság mámora, ami megszabadít minden lehúzó bilincstől, amit tudatlanságunkból raktunk magunkra.
-- A világ fordulópont előtt áll. Többnyire az egyének fordulópontja fogja meghatározni a különböző érdekcsoportok, nemzetek fordulópontját. Ne érezze hát senki kicsinek magát, mindannyiunk elszántságán és akaratán múlik, képesek leszünk-e szárnyakra kapni. Megérett a világ a változásra. Ideje lenne, eldobni az elavult nézeteket.
-- Lesznek többen, akik a nehézségek ellenére is a magasba szállnak.. De vannak még, akik a szeretetet csak elvárják, miközben képtelenek adni azt. S legtöbben csak áhítják az egészséget, de képtelenek tenni érte. Az orvostól, a mindenhatótól várják a megoldást. Bármit beszednek, csak nekik ne kelljen egyetlen változást sem eszközölniük. Az emberiség pedig egyre betegebb.
-- Öntudatra ébredni akár fizikailag, akár morálisan, egyike a Mindenható legbecsesebb ajándékainak."
 
-- Kovács-Magyar András --
(Részlet: Vida Csaba A XXI. század hídembere című könyvéből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése