2023. június 20., kedd

A szerelem úton van feléd...

 

A szerelem tudja, hogy érdemes vagy rá…

Ha eddig hiába kerested a szerelmet, nem leltél még rá, akkor ez a cikk neked szól. Ha elvesztettél minden reményt, akkor is javaslom, hogy olvass tovább. Ha egyedül érzed magad és ettől a szíved szakad meg, most a legjobb helyen vagy.

A szerelem úton van feléd.

Imába foglalja a neved és vágyik rád. Tudja, hogy érdemes vagy. Számolja a perceket, a másodperceket, hogy végre találkozhasson veled.

Talán hibáztatod magad, amiért még nem sikerült megtalálnod az igazit. Lehet, hogy folyton azon gondolkodsz, mit csinálsz rosszul. Vagy miért nem vagy szerethető. Kezded azt hinni, hogy valószínűleg érdemtelen is vagy rá.

Vagy talán nem nyitottad meg eléggé a szívedet ennek a magasztos érzésnek. Valamit biztosan nem tettél meg vagy rosszul csináltál, ezért nincs még itt az életedben.

De ez nem igaz.

Mindössze arról van szó, hogy a szerelem nem akarja, hogy erőlködj. Nem akarja, hogy segíts neki. Ahogy azt sem, hogy mutasd neki az irányt.

A szerelem ismeri az útját.

Pontosan tudja, mikor és milyen formában kell beérkeznie hozzád. Hiába erőlteted, nem fog előbb jönni. Mert mindennek megvan a maga ideje és helye.

És amikor beérkezik, kárpótol majd mindenért. Azokért a percekért, amikor szomorúan néztél a tükörbe. A magányos estékért. A tökéletlen gondolataidért.

A szerelem mindenkié.

Amíg be nem kopogtat az ajtón, el kell kezdened hinni benne. Tudd, hogy elég vagy. Erősítsd meg magad, és ne azt várd a szerelemtől, hogy megmentsen. Ez nem így működik. Nem azért kell elköteleződnöd valaki mellett, mert egyedül csonkának érzed magad.

Szerelemben sem leszel igazán teljes.

Előbb önmagaddal kell szerelembe esned, hogy utána teljes egészként része tudj lenni egy ilyen mély kapcsolódásnak. És amikor a szerelem rád talál, varázslatos lesz. Olyan finoman siklik be az életedbe, hogy észre sem veszed, mégis felforgat majd mindent.

És akkor tudni fogod, hogy megérte kitartani.

 

(Ludányi Bettina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése