2022. november 18., péntek

A környezeted a belső világod tükre...

 

"Ahhoz, hogy minden nap a szépet lásd benne, kell valami plusz, nem elég egy ötletszerű lelkesedés, az nem elég, hogy menekülsz magas költségek elől, az nem elég, hogy eleged van a környezetedből. A környezeted a belső világod tükre, ha úgy költözöl a tanyára, hogy belül nem változtatsz, nem raksz rendet, alapjaiban nem fog megváltozni az életed, pusztán új díszletek közt fog játszódni pontosan ugyanaz a dráma.
 
A nyugodt közeg, bár segíti a belső elcsendesedést, de csakis akkor hoz békét az életedbe, ha szíved minden vágya, hogy megleld magadban azt, ha bármit kész vagy érte áldozni: nem táplálod többé a haragod, nem eteted többé az indulataid, de eteted és gondozod magadban a szeretetet és a szépet, megtanulsz megbocsátani, aztán megtanulsz elvárások nélkül létezni és rájönni hogy ezen esetben nincs is mit megbocsátani… megtanulsz megbocsátani magadnak amikor rajtakapod magad, hogy elvárásaid voltak az élet felé, ahelyett, hogy hagytad volna magad áramolni.
 
Ide az út saját belső poklodon át vezet, és nincsen egérút, csalni nem lehet, és nincs az a tanya ami képes lenne helyetted porrá égni és újjászületni, az Utat helyetted járni."
 
(Zaka Dominika)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése