2022. szeptember 8., csütörtök

Hidd el, minden a jó irányba visz!


Hidd el, minden a jó irányba visz!

Ha teljes életet akarsz élni, mindenek előtt légy őszinte magaddal. Ha valami örömöt okoz, lubickolj benne, éld meg, élvezd! Ha elszomorít, feszültté tesz, engedd el. Nincs szomorúbb annál, mint amikor hazudsz önmagadnak, bármiről is legyen szó. 

Minden nap tudatosan irányítsd a dolgokat, mert sosem tudod, melyik nap lesz az utolsó. Mondd ki, hogy sajnálom. Mondd ki, hogy Szeretlek. 

Hogy nem megy. Hogy kérlek, segíts! Érezni, embernek lenni a legnormálisabb dolog, és nincs mit szégyellni rajta. Nem mondom, hogy nem fogsz csalódni néha, saját magadban is fogsz. Lehet, hogy amit ma úgy gondolsz, holnap már másképp, de abban a pillanatban, amikor rálépsz egy ösvényre, tudd, hogy azért tetted, mert akkor azt érezted helyesnek.

Senkinek sem kell megfelelni magadon kívül. Test vagy, és lélek. Mindkettőt ápolnod kell ahhoz, hogy rendben legyél. Sírj, énekelj, táncolj, tombolj, ha az esik jól, de soha ne fogd vissza a valódi éned.

Nincs kézikönyv arról, hogy meddig mehetsz, melyik a te utad, amire ráléphetsz, nincs megszabva, mit mondhatsz ki, hányszor és kiket szerethetsz, mit akarsz tenni. Csak Te vagy aki gátat szab, csak Te vagy, aki bünteti magát amikor magadnak hazudsz.

Amint egyensúlyban leszel odabent, abban a pillanatban elkezdődik valami csodálatos. Minden megérkezik hozzád, hogy még teljesebbé és boldogabbá tegyen. S az Élet majd tele tölti a poharad csodával, szerelemmel, lehetőséggel, örömmel, amely csak arra vár, hogy kiidd belőle, hogy eloltsd a szomjad. Ha teljes életet akarsz élni, küzdened kell magadért. Elengedni, és befogadni.

Hagyd áramlani az eseményeket. Hidd el, minden a jó irányba visz. 

 

(Agárdi Zsóka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése