2024. július 28., vasárnap

Torna a Surriento - André Rieu

Szeretem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Szeretem...

Szeretem az álmos, elnyújtott reggeleket
A nap első fénylő sugarát, mely rám talál
A csillagokkal megtelt hűvös éjszakákat
A meghitt otthont, mely mindig hazavár.
 
Szeretem, ahogyan a fák árnyékot vetnek
Az illatos virágok sokszínű, tarka pompáját
A csendet, amely álmok szövésére késztet
A békességnek amit kapok, minden óráját.
 
Szeretem a világot sok furcsaságával együtt
Elraktározok szívemben minden apró örömöt
Hogy ha elbizonytalanodnék hosszú utamon
Abból merítsek a folytatáshoz mindig új erőt.
 
Mi kell a boldogsághoz? Mi egyre csak hajtunk
Valami még szebb, jobb, és hatalmasabb után
Csak akkor látjuk, milyen gazdagok voltunk, ha
Ráébredünk, amiért küzdöttünk; tárgyak csupán.
 
Az együtt átélt élmények, szeretetben töltött idő
Abból, amit az élet nyújthat: a legszebb csoda
Ez az, ami örök, a miénk, hisz a részünkké válik
Az igazi érték, melyet nem veszíthetünk el soha.
 
(Sun Belle)

"Önmagunk megismerése ...

 

 "Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás." 

 /Márai Sándor/

Mi a spiritualitás lényege?

 


Mi a spiritualitás lényege?
 
A szívünk megtisztítása, a szívünkben élő irigység együttérzéssé alakítása, a kapzsiság nagylelkűséggé; a sötétség világosságra; az önzés szolgálatra; a gyűlölet szeretetre változtatása.
 
(Késmárki László)

A magány viszont egy szép állapot, amit az embernek akkor sem szabad elengednie, ha a világ legcsodálatosabb házasságában él...

 

"Az én édesanyám például 65 évesen ismerte meg az igazit, akit addig sok mindenkiben keresett, de sohasem talált. Pedig erős nő volt. Aztán amikor a lelke beállt arra a fajta kompromisszum-hullámra, ahol már el tudta fogadni azt, aki neki való, és képessé vált arra, hogy igazán szeresse őt, akkor eljött. De ugyanez az ember harminc évvel azelőtt nem kellett volna neki, mert még nem volt elég érett.
 
Előfordul ugyanis, hogy egymásnak teremtett emberek azért nem tudnak találkozni, mert valamelyikük még nem érett meg rá. A másiknak pedig fáj a szíve, mert milyen jól élhetnének együtt, mégsem lehet, mert az illetőből még nem „kopott ki” valami, és ettől az egész olyan lesz, mint amikor egy kődarab kerül a cipőbe. Amíg ott a kő, nem lehet hordani. Hiába az „én cipőm”.
 
Egyébként manapság nagyon sok nő számára próbatétel az egyedüllét, amit én megkülönböztetek a magánytól. Az egyedüllét azt jelenti, hogy valakit magára hagytak, nincs senkije. A magány viszont egy szép állapot, amit az embernek akkor sem szabad elengednie, ha a világ legcsodálatosabb házasságában él. Vannak ugyanis olyan dolgok – nevezhetjük ezeket sorsfeladatnak is –, amiket mindenki csak maga oldhat meg. Még akkor is, ha a legtöbb segítséget kapja hozzá a lehető legjobb társtól."
 
(Müller Péter~ interjú: Erős nő~ Femina)

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy az ég ajándékai...

 

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy milyen fontos, hogy itt vannak.

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy milyen jó egyszerűen csak nézni őket.

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy milyen vigasztaló kedves nevetésük.

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy milyen jót tesz a közelségük.

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy mennyivel szegényebbek volnánk nélkülük.

Vannak emberek, akik nem tudják, hogy az ég ajándékai.

Tudnák mindezt, ha elmondanánk nekik."


(Kurt Tepperwein)

Biztos érezted már...


"Ha közeledben van akit szeretsz, mintha melegebb lenne a levegő. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, mintha az illat is megváltozna körülötted, ha közeledben van, aki számodra kedves. Ez az összetéveszthetetlen jelenlétérzet, amikor az idegenség hirtelen ismerőssé válik, amikor meghitté varázsolódik a környezeted - a szeretet biztos jele.
Biztos érezted már, s nem tudtad, miért. Az ember a szeretettől érzékeny lesz, médiummá válik. Olyan rezgéseket is vesz, melyeket egyébként soha. Ezért van az, hogy a szeretetet nem lehet hazudni. Érzed. Ilyenkor nem az eszed, nem az agyad, hanem lelked titkos antennája veszi a jeleket. Ugyanakkor adod is annak, akit szeretsz. Ezt hívják, a "szívek titkos összeköttetésének". (....)"
 
(Müller Péter: Szeretetkönyv)

A hit nem csak megtart, hanem előre is visz...

 

 
Lelked mai üzenete: A hit az, ami erőt ad a reménynek.
 
Az élet nehézségei és kihívásai közepette a hit az, ami megtart és előre visz. A hit az a belső erő, mely táplálja és erősíti a reményt, hogy minden rendben lesz, és a nehéz idők is elmúlnak. Amikor hiszel, akkor a remény fénye erősebben ragyog a szívedben, és képes vagy szembenézni a legnagyobb kihívásokkal is.
Engedd, hogy a hited vezessen és támogasson téged minden nap. Bízz abban, hogy a hit ereje megtart, és hogy általa a remény mindig megmarad a szívedben. A hit az, ami átsegít a nehéz pillanatokon, és segít meglátni a lehetőségeket ott is, ahol mások csak akadályokat látnak.
Tudd, hogy a hit és a remény kéz a kézben járnak. Amikor hiszel, a remény új erőre kap, és ez az erő az, ami képes csodákat tenni az életedben. A hit nem csak megtart, hanem előre is visz, segítve, hogy elérd céljaidat és megvalósítsd álmaidat.
A lelked mindig melletted van, hogy támogasson és emlékeztessen arra, hogy a hit az, ami erőt ad a reménynek.
Tartsd meg a hitedet, és hagyd, hogy vezessen téged az élet minden területén.
 
Vigasz a léleknek

Most történik amire oly régen vársz...

 

Várunk. Arra, hogy csoda történjen és az Ég megadja. Az Ég mindig megadja. Odateszi elénk.
A találkozásokat, a pillanatokat, a jeleket. Ugyanis az Ég és mi nem vagyunk elválasztva. Azokban a tiszta pillanatainkban amikor megérkezik az áldás, akkor önmagunk vagyunk. Ott valahogy egy finom kéz félretolja a kétséget, a félelmeinket, a hiteket. Akkor ott egy pillanatra Ég és Föld összeér és tényleg mi leszünk a létra amely szabadon képes mozogni a fent és a lent között. Ekkor történnek a csodák.
Várunk a csodákra és meg is kapjuk azt. Égtől, Földtől, Önmagunktól, Másoktól. Az élettől. Akkor az mérettetik meg, hogy mi van benned, mert egy csoda sem képes valósággá válni, ha falakat építesz. A csoda egyszer kopogtat, dörömbölni nem fog. Minden úgy lesz ahogy te akarod. A csoda képes lenne mindent átformálni az életedbe. De nem fog kiabálni, hogy észrevedd.
Hidd el, hogy ha beleállnál félelem nélkül abba, amit kapsz és nem a nehézségekre figyelnél, megoldódna minden. Kapsz egy szerelmet? Ez csoda. Állj be mellé és minden elrendeződik! Kapsz egy gyermeket, bár nem akkor mikor akartad? Fogadd! Kapsz egy ölelést? Vagy éppen egy tragédiát? Örömöt vagy bánatot? Ha nem félsz ez fog elrendezni mindent a számodra legjobb módon. Mert a csodáknak ez a természete.
Láss, dönts és állj bele! A többi elrendeződik. Várunk. Pedig már rég nem kéne. Most történik amire oly régen vársz.
 
“Te vagy az Ég. Te vagy a Föld. És benned van a létra."
 
~ B. B. ~

"Tudod mikor vagy a leggazdagabb?


"Tudod mikor vagy a leggazdagabb?
Ha nyugalom van a házadban, ha béke van az otthonodban, ha összetartás van a családodban, ha a szeretteid ott vannak veled az életedben, ha szeretet van a szívedben és jóság a lelkedben."
 
(Lippai Marianna)

2024. július 26., péntek

Az érzések és a hangulatok fontosak...

 

"Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka (...) Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk."
 
(Wass Albert)

2024. július 24., szerda

Köszönlek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köszönlek
 
Ami egykor egynek született,
újra eggyé válik a két lélek,
megmutattad miben fejlődjek,
tiszta szívvel köszönlek téged.
 
Köszönlek, mert megmutattad,
mit kell rendeznem magamban,
ott voltál minden pillanatomban,
kérdésben,válaszban,szavamban.
 
Rámutattál mi bennem a gyenge,
hogy bennem kezdődik a szeretet,
köszönlek téged a teremtő Istennek,
tiszta szerelem, nem játszok szerepet.
 
(Dóró Sándor)

2024. július 23., kedd

Az igaz szeretet fényében...

 

"A lelkek tánca az univerzum színpadán, ahol minden találkozás egy újabb lépés az egymásra találás felé. Az igaz szeretet fényében, a sors útjain vezetve, végül mindig egymásra találunk, hogy közösen emelkedjünk fel a csodák világába."
 
(Homonnai Ági)

Jutalma önmagában van...


A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van. Tisztává tesz és könnyűvé. Érzéseket ad, amiket nem vásárolhatnál meg Dárius kincsén sem, s amiktől nem foszthat meg semmiféle hatalom.
 
Wass Albert - Te és a világ

Az igaz szerelem, ha nem is teljesül be soha, mindig bennünk marad...

 

Van olyan szerelem, amelynek véget vetünk, de valójában soha, soha nem lesz vége. Egy darabig gondolatainkban időzik, szellemként kísért bármerre megyünk, bárhova nézünk, míg egy nap, lassan elszenderedik. Elalszik. Szunnyad. Talán vár. Várja a beteljesülést, ami lehet, hogy soha nem jön el. Az igaz szerelem, ha nem is teljesül be soha, mindig bennünk marad, olykor észrevétlenül megbújva, mély álomba zuhanva, olykor mindent elárasztva, mindent… elragadva.

 /Manna OWell/

2024. július 21., vasárnap

Titanic Remix Laback feat. @Alexis.Carlier - My Heart Will Go On 2024

KEDVES...

 

Van a magyar nyelvben egy szó, melynek nincs párja a világon. KEDVES. Sem az angol,sem a francia, sem a német, sem a spanyol nem bír ezzel a szóval. Amikor azt mondja valakire vagy valamire, hogy KEDVES, ez már magában foglalja a mosolyt, amit jelenlétével szívünkre és arcunkra varázsol. Azt a szép, meleg érzést, ami nem csupán elviselhetővé teszi, de megszépíti körülöttünk a világot valami egyszerű, bűvös érzelmi varázslattal.
 
(Wass Albert)

A jó soha nem vész el

 

"Ne hidd, hogy elpazaroltad az életed. 
Soha nem fogod megtudni, milyen életeket érintettél meg, az ajtók, amiket kinyitottál, a vigaszt, amit adtál.
Egy kedvességet. 
Egy szót, egy mosolyt amik lehet, hogy örökre megváltoztattak egy életet.
A jó soha nem vész el."
 
(Charlotte Gray)

Papp Ádám: Valahonnan

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Papp Ádám: Valahonnan
 
Valahonnan ismersz.
A túloldalon álltam,
és a szemeimmel üzentem át
oda, ahol egy kicsi béke
nagy mosolyokat ölelt te rád.
Ennyi volt akkor, amit adni tudtam,
pedig nem is tudom, ki vagy,
mégis hozzád hívtam ezt,
hogy megbújjon a szíved alatt.
 
Valahonnan ismersz.
Egymás mellett álltunk régen.
Egy volt a tér és csak egy pillanat,
amiben az életünk egy fejezetének
röpke, kicsiny mondata maradt.
És nem tudok rólad, és nem
tudsz te sem sokat rólam,
de ha jobban elmerülsz e percben,
mégis ismersz valahonnan.
 
Valahonnan ismersz.
Közel voltam, ha sírtál, nevettél.
Ha azt ölelted, akinek a fél élete
a tiédet teszi egésszé, s ott voltam,
amikor azt hitted eltűnsz a semmibe.
Én voltam, aki visszahozott,
aki szólt helyetted, ha nem volt szavad.
Én voltam a magány szomorúsága,
s aki mindig ott lesz végül majd.
 
Valahonnan ismersz.
Sorokban kutatod a létem,
és várod, hogy kinyíljon az Éden.
Nem ismersz, de mégis, mert
van egy út, amire rálépnél velem.
Valahonnan ismersz.
Én csak egy apróság maradok,
de néha, ha eszedbe jutnék,
csak keress meg egy csendes pillanatot.
 

Vágyódom rád...

 

" Nem tudok úgy beléd bújni, hogy ne hiányozzál még. Nem tudlak olyan szorosan magamhoz húzni, hogy ne hiányozzál még.
Vágyódom rád, s néha azzal áltatom magam, hogy mint egy madárkát elfogtalak, a markomba szorítalak, végre az enyém vagy, de közben azért ott lappang bennem az aggodalom: elszállsz. "
 
(Müller Péter)

Valahol az életednek egy szakaszán végre felnőtt leszel.


Valahol az életednek egy szakaszán rájössz, hogy aki veled legjobban tud törődni, aki a megfelelő szavakat mondja, aki a megfelelő irányba visz, aki visszaadja az önbizalmad, aki eléri, hogy élvezd az életet, az TE vagy.
Hiába forgolódsz körbe, hogy keresd a kapaszkodót, mert senki nem tudja nálad jobban, hogy neked mire van szükséged.
Nincs megmentő hős, aki kihúz a gödörből, és miatta újra visszatér beléd a boldogság.
Nincs olyan lélek a világon, aki olyat tud mondani, hogy szeresd magad újra, ha magadat nem szereted és nem becsülöd.
Szavak lesznek csupán, amik jól esnek, de nem fogsz hinni bennük.
Valahol az életednek egy szakaszán rájössz, hogy a saját lelkedért te magad vagy a felelős, te vagy leginkább hatással az életedre, arra, hogy mennyire lesz benned rend, ezáltal,, kint''.
Valahol az életednek egy szakaszán már senkit nem fogsz felelősségre vonni és hibáztatni, mert tudni fogod hogy minden, de minden belőled indul ki, ezért annak a bizonyos kiindulópontnak kell stabilnak lennie.
Valahol az életednek egy szakaszán végre felnőtt leszel.
 
-Agárdi Zsóka-

Tudtad?

 

Tudtad, hogy azok a kis méhecskék, amelyeket este a virágokon ülve látsz, öreg méhek.
Az öreg és beteg méhek nem térnek vissza a kaptárba a nap végén.
Az éjszakát a virágokon töltik, és ha van esélyük egy újabb napfelkeltét látni, akkor folytatják tevékenységüket azzal, hogy virágport vagy nektárt visznek a kolóniának.
Ezt úgy teszik, hogy érzik, közeleg a vég.
Egyetlen méh sem várja meg a kaptárban a halált, hogy ne terhelje a többieket.
Tehát, ha legközelebb egy öreg méhecskét látsz egy virágon ülni, miközben az éjszaka közeledik...
...köszönd meg a méhecskének az élethosszig tartó szolgálatát.
 
Sanwal Dani

"A legszebb ajándék az élettől...

 

"A legszebb ajándék az élettől, ha valaki két kezébe fogja két kezed, a szemedbe néz, s azt mondja: bármit is hoz az élet, bárhol is leszel a nagyvilágban, a szeretetem mindig Veled lesz. S ha hívnál, ha jönnél, tárt karjaim mindig indulnak átölelni Téged."
 
(Srek Zsuzsanna)

“A képesség, hogy azt lássa az ember, amit a többiek nem látnak...

 

“A képesség, hogy azt lássa az ember, amit a többiek nem látnak, sokkal fontosabb, mint nem látni azt, amit mindenki lát."
 
(Lewis Carroll)

Amikor valakinek rossz napja van, maradj csendben, ülj közel és gyengéden éreztesd vele, hogy ott vagy.

 

Ha egy kutya lenne a tanárod, olyan dolgokat tanulnál, mint:
 
*Amikor a szeretteid hazaérnek, mindig fuss, hogy üdvözöld őket.
*Soha ne szalaszd el a lehetőséget, hogy kimenj sétálni.
* Engedd, hogy a friss levegő és a szél élménye az arcodon tiszta extázis legyen!
* Szundikálj, pihenj.
*Jól nyújtózkodj, mielőtt felkelsz.
* Fuss, ugorj és játssz naponta.
* Kerüld a "harapást", amikor csak egy morgás is megtenné.
* Nagyon melegben igyál sok vizet és feküdj le egy lombos fa árnyékában.
*Amikor boldog vagy, táncolj az egész tested megmozgatásával.
* Élvezd az egyszerű dolgokat, egy hosszú sétát.
* Légy hűséges.
*Soha ne tégy úgy, mintha olyasmi lennél, ami nem vagy. Légy hiteles!
* Ha amit akarsz, az "el van temetve", keresd, kitarts amíg meg nem találod.
* És soha ne felejtsd el:
 
Amikor valakinek rossz napja van, maradj csendben, ülj közel és gyengéden éreztesd vele, hogy ott vagy.
 
(forrás: Legszebb idèzetek gyűjteménye)

2024. július 13., szombat

Beautiful Relaxing Hymns, Peaceful Instrumental Music, "Tuesday Morning ...

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Móricz Zsigmond:
Légy jó mindhalálig
 
Ma még fiatal vagy s minden szépnek látszik.
Hulló könnyed is szivárvánnyá válik.
De ahogy az évek gyorsan tova szállnak,
Úgy gyűlnek szívedben a gondok és az árnyak.
Rövid ez az élet, mégis sok a könnye,
Mikor Te sírsz, mások könnyét törlöd le!
 
Mert ahogy Te szeretsz, úgy szeretnek mások.
Úgy lesz ellenséged, úgy lesz jó barátod.
És ha minden álmod valóssággá válik,
Akkor se feledd : Légy jó mindhalálig!

Adj hálát minden apró örömért, amit az élet kínál...

 

Napi lélekhang
 
Ma reggel arra kérlek, hogy állj meg egy pillanatra, és érezd át a hála melegét a szívedben. A hála az a csodálatos érzés, amely megnyitja szívedet és ragyogóbbá teszi a napodat.
Adj hálát minden apró örömért, amit az élet kínál: a napfényért, egy kedves mosolyért, a természet szépségéért. Ezek a pillanatok emlékeztetnek arra, hogy az élet tele van szeretettel és szépséggel.
Engedd, hogy a hála átjárja a lelkedet, vedd észre a körülötted lévő csodákat. Tudatosítsd, hogy minden, amit kaptál, egy ajándék, és minden pillanat értékes.
A lelked mindig melletted áll, hogy segítsen és támogasson.
Légy hálás ezért a szeretetért és gondoskodásért, és tudd, hogy sosem vagy egyedül!
 
A hála gyakorlása tényleg mélyen megérintheti az embert és hozzájárulhat a mindennapi boldogságunkhoz. Amikor megállunk egy pillanatra, és tudatosan átérezhetjük a hála érzését, észrevehetjük, hogy mennyi szépség és jóság vesz körül minket.
 
Néhány tipp a hála gyakorlásához a mindennapokban:
 
Hála napló: Minden este írj le három dolgot, amiért hálás vagy aznap. Ezek lehetnek egészen apró dolgok is, mint egy finom csésze kávé vagy egy baráti beszélgetés.
 
Tudatos jelenlét: Napközben időnként állj meg, és vegyél egy mély lélegzetet. Gondolj arra, hogy mi az, amiért éppen abban a pillanatban hálás lehetsz.
 
Köszönetnyilvánítás: Fejezd ki háládat másoknak. Egy egyszerű „köszönöm” vagy egy kedves üzenet sokat jelenthet.
 
Természet: Tölts időt a természetben, és vedd észre annak szépségét és csodáit. A természetben való jelenlét segít összekapcsolódni a hála érzésével.
 
Önmagad iránti hála: Ne feledkezz meg arról, hogy hálás legyél önmagadnak is. Adj hálát a saját erőfeszítéseidért, sikereidért és fejlődésedért.
 
(Deverdics Éva)

Utolsó menedék

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utolsó menedék
 
Nem, ne hidd azt, hogy vártalak,
hisz magamat sem találtam,
elveszett bennem valami egykor,
kóvályogtam ebben a világban.
 
Fel kellett állnom, sokáig feküdtem,
ezer próba erősített meg hitemben,
le kellett küzdenem ami leláncolt,
helyet csináltam neked szívemben.
 
Nem lett volna szabad érzés benne,
elfoglalta a múlt, kétely, félelem,
reszketve vacogott lelkem, fázott,
megfagytál volna akkor énvelem.
 
Hosszú út vezetett idáig, megjöttem,
elhoztam magamban a forró lángot,
megégetni jöttem vele a szívedet,
borítsuk lángba együtt ezt a világot.
 
Lássák vöröslő fényét az emberek,
gyűljenek köré, kívánják melegét,
ölelő lángja adjon reményt nekik,
hogy a szeretet az utolsó menedék.
 
(Dóró Sándor)