2021. május 7., péntek

Ne tékozoljuk el ezt a drága kincsünket, amit ingyen kaptunk...

 

 
Minek félni a holnaptól, ha csak a mai nap van a hatalmunkban?
 
"Sokszor mondjuk, hogy holnap ezt csinálom, ezt tervezem, oda megyek, így lesz. Pedig a szentírás is arra int minket, nem tudhatjuk, mit hoz a holnap, és elég minden napnak a maga baja!
Talán emlékeztek az Elfújta a szél című műremek főszereplőnőjére, a gyönyörű és impulzív Scarlett O’ Harára. Neki igazán kijutott a sorscsapásokból, de a fejét büszkén felszegve szállt szembe a nehézségekkel. Ő mondta azt mindig egy különösen nehéz nap befejezése előtt: „ezzel majd holnap foglalkozom”. És álomra hajtotta szépséges és gondterhelt fejét. Mert tudta, hogy csak akkor lesz képes összeszedetten szembenézni a holnap adta lehetőségekkel, ha egy nap csak egy problémával foglalkozik, aminek ugyan megadja a módját és az árát, de nem hagyja, hogy elvegye tőle az éjszakai nyugalmát.
A mai nap nemcsak azért a legdrágább, mert ami igazán fontos, annak ára van, hanem azért is, mert nincs másunk, csak a mai napunk. Nehéz ezt elfogadni, hisz a múlt sebei ma is fájnak, a jövőtől való félelem a mánkat bénítja meg, ha hagyjuk.
Élni és meghalni, szeretni és gyűlölni csak ma tudunk. Ne tékozoljuk el ezt a drága kincsünket, amit ingyen kaptunk, de az értéke felbecsülhetetlen! Mert a ma még a miénk, de nem tudhatjuk, holnap mi lesz." (Felföldi József)
 
A mai nap soha nem jön el újra. Éppen ezért használd ki minden pillanatát.
 
(Életfestők)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése