2021. május 25., kedd

Amikor hálásak vagyunk...

 
Ha hálás akarsz lenni, akkor hálával telve kell felébredned....
 
Egy pillanatra függessz fel minden ítéletet az életeddel és a benne szerepet játszó emberekkel kapcsolatban. Képzeld el, hogy egy nap felébrednél, és azt mondanád Istennek: „Köszönöm az életemet, a családomat, az otthonomat, a barátaimat, köszönet a reggelimért és a következő napért!" Nem éreznéd -e magad ezután elégedettebbnek, mint általában? Ahelyett, hogy így érvelnél: „De hát nem ismered a családomat!", inkább képzeld el, hogy ha képes lennél hálát érezni másnap, a következő nap és így tovább, akkor jutalmul milyen rendkívüli békességet éreznél...
 
„Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: köszönöm ' - az is elegendő lenne! " (Meister Eckhart)
 
Amikor hálásak vagyunk, sokkal békésebbé válunk. Minden alkalommal, amikor azt mondjuk: „Köszönöm!" azt erősítjük meg: „Elfogadom azt, amim van és ahol vagyok. Azt tanulom, amire szükségem van."(Andrew Matthews)
 
A LELKI BÉKE ABBÓL SZÁRMAZIK, HA ARRA KONCENTRÁLUNK, AMINK VAN, ÉS NEM ARRA, AMI HIÁNYZIK. Ha elfogadod az életedet, akkor látod, hogyan szolgál benne minden téged.
DIÓHÉJBAN
 
Ha számodra tényleg fontos a lelki béke elérése, akkor valamikor el kell jutnod a hála érzetéhez. Most jön a lényeg: ha hálás akarsz lenni, akkor hálával telve kell felébredned. Ha azt gondolod: „Majd ha az életem jobb lesz, aztán leszek hálás!", akkor nem leszel soha az!
 
Szeretettel
Életfestők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése