2021. május 7., péntek

A legalapvetőbb testi-lelki és szellemi táplálékunk...

 

ÉLJ A LEGALAPVETŐBB IGÉNYED SZERINT
 
Mit gondoltok, mi az ember legalapvetőbb igénye?...
Az étel?
Az ital?
A pénz?
A levegő?
Az elismerés?
Vagy az, hogy mindig igaza legyen?
Ezek közül egyik sem. Hanem van valami más, ami minden alapvető igényünknél fontosabb, és ha még folytatnám a fenti listát, az összes felsorolt tétel nem lenne együtt annyira fontos és nélkülözhetetlen, mint az az egyetlen egy, amelyről most írok. Ma ugyanis egy olyan világban és korban élünk, ahol ennek az alapvető igényünknek a felfedezése nagyobb jelentőséggel bír, mint eddig valaha, mert az egész emberiség jövője ezen áll vagy bukik. Lassan elfeledtetik velünk ezt azáltal, hogy egymásnak uszítanak minket, és mi már éppen ezért nem vesszük ezt természetesnek. Átalakult a világ és benne mi magunk, az emberi kapcsolataink és az, ahogyan teremtjük magunk körül az életünket. Vedd észre kérlek, hogy a gyűlölet, amelyet ma mesterségesen gerjesztenek közöttünk arra irányul, hogy megosszanak minket és uralkodhassanak felettünk. És ami még ennél is rosszabb, hogy ha ezt beengeded, akkor átalakítja szellemi, lelki és testi folyamataidat. A gyűlölet gyengít, megbetegít és romboló hatással van egész életedre.
A legalapvetőbb testi-lelki és szellemi táplálékunk, amely képes életet adni az egész világnak, a leghatalmasabb teremtő erő, amellyel bírhatsz: A SZERETET.
Hiánya olyan károkat okoz mentálisan, érzelmileg és biológiailag is bennünk, amely semmivel sem hasonlítható össze. Az összes betegség, amelytől szenvedünk, amiatt alakul ki, mert elveszítjük a kapcsolatot ezzel az Erővel, amely létrehozta magát az életet a Föld bolygón. Ez az erő, maga az élet Forrása, amely létrehozott Téged, a szüleidet, minden ősödet, és amely képes újjáéleszteni bármit, amivel érintkezik, mert életadó, éltető és életet megújító. Ma mégis megfeledkezünk róla, egymásnak esünk, vívunk, kirekesztünk, megbélyegzünk, és elfelejtjük, hogy mi is a lényege és az értelme a létezésünknek.
Nézz körül, és láss: a világjárvány szétszakította a közösségeket, a családokat, a nemzeteket és egymásnak uszított minket, embereket. Pedig most kéne egymást igazán szeretni, támogatni, megérteni, most lenne a legnagyobb szükségünk összefogásra. És hidd el, nem kellenek nagy dolgok, elég, ha kedves vagy azokkal, akiket szeretsz és ismersz, és azokkal is, akiket nem. Elég, ha nem írsz bántó szavakat és nem fordulsz el attól, akinek segítségre van szüksége.
Valójában mindannyian egyek vagyunk. Nincs valódi különállóság. Ugyanaz a szív dobog a mellkasunkban, ugyanaz a lélek vezet minket, és ugyanazon a Föld bolygón osztozunk. Tegyük az otthonunkká azzal, hogy ezekben a kihívásokkal teli időszakban működtetjük a legalapvetőbb igényünket: a szeretet tiszta áramlását.
 
(Hibály Csilla írása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése