2023. január 19., csütörtök

Az új utak embere...


Az új utak embere: a Vízöntő semmilyen kategóriába sem fér bele

A Vízöntő az útkereső, az igazi idealista. A Vízöntőben megvan az erő és a bátorság ahhoz, hogy ne álljon be a sorba, mindig a saját, egyéni útját járja. Nagy szüksége van a világnak a Vízöntő energiára: olyan egyedi gondolkodás ez, ami kimozdítja a dolgokat a megszokott sémákból, holtpontról. Január 20-án, pénteken kezdetét veszi a Vízöntő hava.

A Vízöntő számára nem csak üres szavak, valóban hisz az egyetemes értékekben, a fejlődésben, a szabadságban. Nagy szüksége van a világnak a Vízöntő energiára: olyan egyedi gondolkodás ez, ami kimozdítja a dolgokat a megszokott sémákból, holtpontról. Ha úgy hozza a sors, biztos, hogy védelmébe veszi a gyengébbet. Rendkívül szilárd az erkölcsisége, nagyon fontos számára a morál, gyakran foglalkoztatják elvont kérdések. A Vízöntő a fixa idea: nehéz kimozdítani a meggyőződéséből, nem hajlítható: neki magának kell levonnia a következtetéseket. De mindig a legteljesebb objektivitásra, elfogulatlanságra törekszik, ilyenkor háttérbe szorítja a személyes érzelmeket.

Egyenes, őszinte, elfogulatlan

Az egyenességében, őszinteségében maradéktalanul meg lehet bízni – a Vízöntőnek nem kenyere a hazugság, a ferdítés… Az ígéretét mindig betartja. Az igazságvágya hatalmas, egyszerűen nem tudja elviselni, ha igazságtalanságot tapasztal. Sok keserűsége származik a jegy szülöttének ebből – törvényszerű, hogy a valóság számára sokszor kiábrándító.
A Vízöntő érdekeltségű emberek nem tudják elviselni maguk körül a butaságot, ez kikészíti őket. Ennél jobban már csak az emberi gonoszságtól, rosszindulattól szenvednek.

Nem áll be a sorba, nem lehet manipulálni

A Vízöntő jegyének jelen kor szerinti uralkodója az Uránusz, így a Vízöntő érdekeltségű ember jellemében van valami extravagáns tulajdonság. Gyakran ő a „különc”, korán megmutatkozik, hogy a Vízöntő nem akar beállni a sorba, meg akarja őrizni szuverenitását. A jegy másik, a hagyomány szerinti uralkodója a Szaturnusz, így a Vízöntő általában komoly, intellektuális alkat.
A jegy szülöttét nem lehet befolyásolni, manipulálni. Nem hagyja magát az érzelmei által megtéveszteni, becsapni, mindig megőrzi az objektivitását és az egészséges kételkedését.

Nehézség az érzések megélésében

Az érzelmeit viszont nehezen éli meg. Általában is jellemző a Levegő elemhez tartozó jegyekre, hogy az eszmék világában élnek, és félnek az érzéseiktől – nos, ez különösen igaz a Vízöntőre! A szerelmes Vízöntő kissé esetlen, mikor az érzésekről van szó, viszont mindig őszinte, nem játszik szerepet ilyenkor sem.

A Vízöntő a fix minőséghez tartozik. Amije van, azt megtartja, megőrzi, szereti megoldani a nehéz problémákat, és nem felületes. Amit elkezd, azt be is fejezi. Ennek ellenkezője csak akkor lehetséges, ha a születési horoszkópban a Vízöntő jegyét sok támadás éri.
Miután a Vízöntő az Állatövön a 11. helyet foglalja el, és ide tartozik a második gyermek, a Vízöntő érdekeltségű ember nagyon szereti a gyermekeket.

 

(astronet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése