2021. december 4., szombat

Az érzékenység a jövő záloga...

 

Az együttérzés és az érzékenység a jövő záloga
 
Vannak emberek, akik nagyobb érzékenységük által mélyebben érzékelik a körülöttük élő embereket, az élőlényeket, a természetet és az egész világot. Együtt tudnak érezni mindennel és mindenkivel. A lelkükkel érzik, és azon keresztül látják a másik ember érzéseit, szomorúságát, a fájdalmát, illetve a boldogságát is.
Az ilyen emberek nagyon sokszor csendben léteznek és az érzékenységükkel segítenek. Sokan annyit mondanak rájuk; hogy „túl érzékenyek, esetleg sírósak”, vagy egyszerűen csak kinevetik őket. Pedig az érzékenységben van az igazi erő, és ők tudják előmozdítani és jobbá tenni a világot azáltal, hogy meglátják azt, amit sokan mások nem. Meglátják és megérzik, hogy melyik szívben van szenvedés és fájdalom, és amelyen ők együttérzéssel, illetve feltétel nélküli szeretettel és odaadással próbálnak segíteni, ott, ahol csak tudnak.
Mert tudják, hogy egy ölelés, egy kedves biztató szó, egy kézfogás, vagy akár egy szívből jövő tanács mindennél többet ér.
Soha nem volt ilyen nagy szüksége a világnak az érzékenységre és az őszinte odafigyelésre, mint manapság. Az érzékenység a jövő záloga, hiszen ez a belső képesség fényt gyújt a szívekben, és utat mutathat a legnagyobb sötétségben is.
 
(Henriel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése