2023. július 3., hétfő

Kedvességed ne gyengeség, hanem erőd legyen…

 

Kedvességed ne gyengeség, hanem erőd legyen…

Akinek a szívében valódi szeretet van, az képes megnyílni mások felé, képes kitárulkozni és a szeretetével másokat is emlékeztetni a szív erejére, a szeretet fényességére.

De nem mindenki áll készen arra, hogy elfogadja ezt a szeretetet.

Azok, akik még nem járnak ott önmaguk megismerésének ösvényén, hogy meglássák: fel nem dolgozott traumáik és félelmeik sötét energiák képében öltenek testet körülöttük, s uralják őket – bábuként mozgatva érzéseiket és tetteiket – azoknak félelmetes lesz, ha meglátják annak a Fényét, akiben él a valódi szeretet.

Ilyenkor ezek az emberek lehetőséget kapnak, hogy emlékezzenek a szeretet és a Fény valódi erejére, ami a Forrással kapcsolja össze a lelküket. De emlékezés híján csak támadni fogják azt, irigységgel a szívükben, akiben saját lelkük aranyfénye tükröződik vissza, mert a veszteség és a hiány fájdalma erősebben mar szívükben, erőtlenül vergődve fel nem dolgozott traumáik démoni csapdájában.

Üres az emberi élet, ha érzelmek helyett, tárgyakkal van tele. Üres az emberi élet és kéz, ha kedvesség helyett csendes közönybe burkolózva felsőbbrendűként tekint másokra, halkan ítélkezve folyamatosan mindenki felett, aki nem olyan, mint az Ő elhazudott, tárgyakba fagyasztott, kifogásokat gyártott áldozati élete.

A csodálatos, emberi testbe született földi angyalok -empatikus, együttérző figyelemmel közelítenek az ilyen emberek felé.

Jó esetben sikerül a küldetésük, a sötét csapdájába ragadt lélek a fény erejével szabadítja ki önmagát, melyet lelkében ébreszt fel.

Rossz esetben a sötét erők annyira uralják már, hogy maró szavain, semmibe vevő pusztító csendjén, a másik teljes ignorálásával, vagy lenézésén keresztül indítanak alattomos háborút – démont kiáltva abba, akiben Fény él.

Démont kiált, mert démon van benne. Így mindenhol azt lát. Minden tett mögött, a jószándék mögött, a kedvesség mögött – hisz a sötét erők által csapdába ejtett lélek számára a szeretet a valódi veszély.

Miközben önmagát jónak hiszi. Mert nincs más esélye. Mert egész élete omlana össze, ha belenézne a traumáiból feléledő sötét arcába. Mert akkor fel kellene vállalni a felelősséget, el kellene indulni a gyógyulás útján, és saját magának hazudott tökéletesnek hitt világa omlana össze.

A Fénnyel élő ember valódi veszély az ilyeneknek, mert a Fény megvilágítja a sötétséget. A szeretet az ébresztés erejével érkezik – önmunkára, gyógyulásra, változásra és a régi elhazudott élet pusztulására szólítva fel a csapdába esett isteni lelket.

De mennyivel kényelmesebb másokat hibáztatni, másokra mutogatni, önnön tökéletességét és jóságát hirdetni annak, aki félelmében a lelkében rekedt sötét energiáktól, a magában lévő kegyetlenségtől – mert ehhez szokott egész életében – futva menekül a Valódi Igazság elől.

Ezek az emberek választanak.

S nekünk is választanunk kell: önmagunkat. Mert legyen bármekkora is a fény vagy a szeretet bennünk, az nem arra való, hogy hagyjuk, hogy azt bántalmazó szavakkal, a csendbe burkolózó elítélés és hallgatás kardjával végezze ki a lelkünket.

Bár a saját sérüléseiben tobzódó ember célja és nyugalma ez lenne. Hisz akkor megnyugodhatna annak a képzelt igazságában: már nemcsak benne, hanem másban sincs fény.

Vedd észre és engedd, hogy aki a sötétséget választja, tapasztalja meg annak az útját. Vedd észre és engedd, hogy az életét a traumái, démonai és a vaksága uralják.

De soha ne engedd meg, hogy sötétségével megmérgezze lelkedet. Elvegye a Fényedet. Ahol szavakkal, tettekkel, vagy épp semmibe nézéssel és hallgatással bántalmaznak – az nem a Te utad!

Az ilyen sötétben élő lelkek veszettül ragaszkodnak azokhoz, akiktől a sebesülésüket kapták. Mert önmagukat védelmezik a teljes összeomlástól… pedig nincs újjászületés enélkül…

Az ilyen lelkek előszeretettel pletykálnak és ítélkeznek, másokkal foglalkoznak, hisz addig sem kell rettegni attól, hogy megreped cukormázzal bevont hazug életük illúziója.

Kedvességed erőd legyen. Addig add fényed és oda, ahol látják és értékelik. S mások sötétségére tanulj meg nemet mondani. Önmagadért kiállni.

Szeretettel: Sándor Judit ~ Jóportál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése