2022. március 2., szerda

A tiszta szeretet a boldogság legmagasabb formája

 

A tiszta szeretet a boldogság legmagasabb formája

A test vagy a külső burok iránti szereteted a szenvedély.

Az Isten iránti szeretet odaadás. Ez a tiszta szeretet. Ez a szeretet a szeretés kedvéért. Szeretni valakit valamilyen önző cél elérése érdekében önző szeretet. Ez a Földhöz köt. A minden lény –mint az Úr megnyilvánulásai–iránti szeretet maga a tiszta szeretet. Ez az isteni szeretet, s mindig felszabaduláshoz vezet. A tiszta szeretet megmenti, megtisztítja a szívet és istenné változtatja.

Isten a szeretet megtestesítője. Ő a szeretet végeláthatatlan óceánja. Ha el akarod érni Isten megvalósítását, akkor a szeretet megtestesítőjévé kell válnod!

A tiszta szeretet a boldogság legmagasabb formája. A tiszta szeretet a gyönyör extázisa.

Beszélj szeretettel! Cselekedj szeretettel! Szolgálj szeretettel! Hamarosan belépsz a Legmagasabb Béke Mennyei Országába. A gyűlölet nem a gyűlölettel végződik, hanem a szeretettel, a gyűlölet iránti szeretettel.

A szeretetnek türelmesnek kell lennie. A szeretet inspirál, motivál és vezet. A szeretet valójában nem szerzés, hanem adakozás. A szeretet tökéletes erény, becsület, béke és tiszta lét. A szeretet a legjobb dolog ezen a világon. Összetartja a megtört szíveket. A szeretet az ébredés, a felszabadulás, azaz az örök boldogság ajtajainak univerzális kulcsa. A szeretet életre kelti és megmenti az életet. A szeretet isteni elixír. Halhatatlanságot ad, a legnagyobb békét és maradandó örömet.

A szeretet az isteni természet élő lényege, amelynek kisugárzása tele van jósággal. A szeretet az arany kötelék, amely összeköti a szívet a szívvel, az elmét az elmével, a lelket a lélekkel. A szeretet soha nem gondolkodik, hanem nagylelkűen ad. Nem bántja meg a sértés. Nem a szemével, hanem a szívével lát, és mindent a legjobb színben lát. A szeretet a legnagyobb irgalom, a lélek legszentebb joga. A szeretet elutasít mindenféle félelmet. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Szeresd Istent teljes szívedből, elmédből és lelkedből! A tiszta szeretet kizárólag az önző kötődés nélkül létezik. A tiszta szeretet a halhatatlan isteni lényeg. A tiszta szeretet isteni láng. Mindig felragyog, de soha nem halványul el. A tiszta szeretet természeténél fogva szenvedni akar másokért, és feláldozni saját boldogságát mások boldogságáért.

A fizikai szeretet az érzékiség ereje, a vágy kifinomult formája, durva és érzéki. A férfi nem a felesége kedvéért, hanem a saját öröméért szereti a feleségét. Önző módon érzéki örömöket vár el tőle. Ha bármilyen betegség tönkretenné a szépségét, kiszáradna iránta a szeretete.

A tiszta szeretet megerősíti és nemessé teszi a személyiséget, magasabb, tisztább motívumokat és nemes célokat ad minden tevékenységnek, és erőssé, nemessé és bátorrá teszi az embert. Minden szeretet elősegíti Isten szeretetét.

Késmárki László:Fényhozó A bölcsesség kiapadhatatlan forrása Ankh Kiadó 2020.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése