2020. április 17., péntek

A Szeretet Nagykövete...


A Szeretet Nagykövete - Maharishi Bhramananda Yogi

"Ha manapság bárkit megkérdezünk arról, mire van szüksége az életben, a válasz minden esetben az anyagi dolgokkal kezdődik. Ha tovább kérdezünk, rendben, de az anyagi javakon kívül mire van még igazán szükséged?
A válasz a legtöbbször az, hogy békére és ürességre. Maharishi pontosan ezt szeretné megosztani az emberekkel. Nem vagyok biztos benne, hány ember elég érett ahhoz, hogy megértse ezt a nagyon fontos aspektust, a teljes üresség megtapasztalásának csodálatos békéjét és áldását, amit nem zavar meg sem a jövő, sem a múlt.


Röviden: Maharishi az „üresség”.

Először is, Maharishi nem tanítja az ürességet, hanem segít megtapasztalni, és visszahozni ezt az érzést az életedbe. Mindannyian „üresen” születünk, de az évek folyamán fokozatosan elveszítjük ezt az üresség adta szabadságot az oktatás és mindenféle ideológia által. Ahhoz, hogy visszaszerezzük a tiszta ürességet, gyakorolnunk kell, hogyan tudunk megszabadulni ezektől a benyomásoktól. Időbe telik, míg megérti az ember az elme működését, és az általa létrehozott mintákat. Ha elég nyitott vagy, megtapasztalhatod Maharishivel az ürességet. A válaszom röviden az, hogy nem nagy dolog az üresség, de nagy dolog eljutni a zajból a csendbe."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése