2017. december 15., péntek

Tél - az elmélyülés ideje

Tél - az elmélyülés ideje


Napjaink energiái sok embernél válthatnak ki haszontalanság érzést. Értelmetlennek tűnik minden, sok esetben még mi is teher vagyunk önmagunk számára.

Fáradt a lélek, diszharmóniában van a külvilággal. Bele van fásulva a hétköznapokba, nincs ami töltse. Igyekszünk a boldogság forrására lelni, de elég nehezen sikerül.

Szabadulnak ki a régi sérelmek, emiatt alakulhatnak ki feszült viszonyok. Sokszor nem is a másikra haragszunk, hanem önmagunkra, de próbáljuk valakire rávetíteni.


Éjszaka is erőteljes tisztulásban vagyunk, ez többféle képen megnyilvánulhat: vagy állandóan aludnánk, vagy álmatlanságban szenvedünk. Gyakoriak a rémálmok és a szürreális képzelgések. Sokan küzdenek pánikrohamokkal, lehet egy állandó feszítés a mellkasban, szívfájdalmak, nehézlégzés, tompa fejfájás, szédülés.


Sokat segíthet, ha jó nagy sétákat teszünk a levegőn, főként természetközelben, pl. erdőben, tó mellett. Ne ijedjünk meg az időjárástól sem. Hagyjuk, hogy a hideg kifagyassza rossz gondolatainkat. Kérhetjük is, hogy vigye ki belőlünk, amire már nincs szükségünk. A hűvös idő kicsit felfrissíti energiánkat, segít a jelenben tartani.

Jólesik egy finom tea, meleg takaró, érezzük a szükségét az elmélyülésnek. Ahogyan a természet elengedi régi önmagát, nekünk is ezt kell tennünk. Vágyunk is rá. Az év vége még mindig az elengedésről és újrakezdésről szól. Minél előbb megszabadulunk attól, ami fogva tart, annál előbb virágzunk ki és engedjük be a boldogságunk forrásait életünkbe...


A tél megfagyassza a helyzeteket, arra késztet, hogy megállj, befelé fordulj, és elgondolkodj azon, hogy 2018-ban mit szeretnél stabilizálni az életedben. 



(Mohácsi Viktória)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése