2018. november 9., péntek

Vedd észre a szépet

 
Vedd észre a szépet



Mindig nézzünk körbe ….bárhol is állunk biztosra veszem, hogy megtaláljuk a Világban a szépet. Álljunk meg előtte, fényképezzük le és sose felejtsük el. Mert lesz még olyan nap az életünkben amikor ez az egy kép lesz az a kép, mely új erőt ad nekünk továbblépni.

Amikor kint sétálok a mai nap ugye már szürke minden. Az emberek is beszürkülnek. Olyan ruhákat viselnek, melyek sötétek, bebugyolálva közlekednek. Szemüket lesütik, egymás szemébe nézés már nem divat. Miért nem vesszük észre ilyenkor a szépet a szürkében. Például gondolt már valaki arra, hogy ilyenkor mutatja meg igazán a fa gyönyörű ágait… vagy menjünk még kicsit feljebb, átlátunk ágai között és láthatjuk az eget, a csillagokat. Ilyenkor még a Duna is másképpen folyik. Kissé megöregedve, nehézkesen hömpölyög. Minden egyes megtett métere után dünnyögve távozik és folyik tovább. Ilyenkor örülünk a legkisebb napsütésnek is. Milyen érdekes ugye. Ezekben az időszakokban mennyire másként látunk. Télen a meleget és annak hatásait vele együtt működő dolgokat keressük, nyáron pedig pont ellentétesen. Tavaszra kiéhezünk az illatokra ,a színekre , a nap melegére. Ősz…. csodás. A színek orgiája. Ilyenkor száznál több szín keveredik felénk.. észre vesszük mi ezt? Észre veszitek Ti ezt? Ezeket az apró csodákat?

NE CSAK HASZNÁLJUK A KÖRNYEZETÜNKET, HANEM FEDEZZÜK FEL A BENNE REJLŐ SZÉPSÉGET IS. Ha sikerül, napjaink is szebbé válhatnak.

(melinda hp)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése