2012. október 19., péntek

Szeretetteljes érintés...



Mikor volt utoljára, hogy egy kedves barátnőd vállára helyezted a kezed elismerésként? Vagy például mikor volt utoljára, hogy egy szomorú osztálytársadat/ kolléganődet átölted, megsimogattad vigasztalásként? Régen, ugye? Pedig ez a legjobb módszer egy nő megnyerésére. Az már biztos. Éreznünk kell az érintést, éreznünk kell a férfiakat, ahhoz, hogy odafigyeljünk arra, amire kell. Nekünk nőknek fontos az érintés mindig, minden esetben, amíg a férfiaknak ez inkább csak a szexre korlátozódik. Ezt mindig szem előtt kell tartanod!

Hiába érzed úgy, hogy már pedig minek megsimogatni a vállát, vagy minek megölelni, Te úgy is vonzódsz iránta és ezt biztos észreveszi. Na ez nem olyan biztos. Viszont a kedves érintés szavak helyett is beszél. Nekünk nőknek többet jelent pár kimondott szónál vagy kedveskedő szavaknál. Ha a nő szomorú, örül vagy épp bánatos, mindig jól esik neki egy szavak nélkül jött ölelés, simogatás, kényeztetés. Szex nélkül is akár. Ez hangozhat furcsán a férfi számára. El ne felejtsd, hogy a nőknek nem minden a szexuális érintkezés! Azon felül is szükségük van az érintésre. Habár 1-1 ilyen ölelkezős, vigasztalós “akciónak” akár egy kellemes szeretkezés is lehet a vége, alapból ne úgy indulj neki. Nekünk nőknek a simogatás, érintés szeretetet fejez ki, azt mutatja, hogy valóban fontosak vagyunk és biztonságban érezhetjük magunkat. Azt mutatja, hogy képes vagy szavak nélkül csupán tettekkel vigasztalni, így a nő mellett állni, ha baj van vagy épp örül. Testünk szeretetteljes érintésre vágyik. Az ölelés, a megérintés, a simogatás – ez mind a szeretet érintéssel kifejezhető módja. A párkapcsolatokban és a férfi-női kapcsolatokban is fontos a testi érintés pl. ölelés. A tapintásérzékelő idegvégződések halmazokban a test minden részén megtalálhatók, ezért a testi érintés mindennél több lehetőséget nyújt a szeretet kifejezésére. Van akinek annyira fontos a testi érintkezés ezen formája, hogy ennek hiányában nem is biztos a másik szeretetében.
A testi érintés kifejezhet szeretetet, gyűlöletet; ennél fogva lehet barátságos vagy ellenséges; közvetíthet örömet és fájdalmat. Egyes eseteket az emberek különböző módon élnek meg. Például egy pofon mindenkit sért, de megsemmisítő erejű azok számára, akiknek nagyon fontos a testi érintkezés. Az ölelés szeretetet közvetít, de nekünk nőknek szinte alapvető érzelmi szükségletünk.
 
Az érintés lehet:
  • közvetlen – teljes figyelmet, több időt igényel (pl: izomlazító masszázs)
  • közvetett – futólagos, kevesebb időt igényel (pl: egymáshoz simulás).
Aki válságba jut, annak nagy szüksége van mások szeretetére, külön képen, ha az illető nő. Ilyenkor egy ösztönös ölelés minden szónál kifejezőbb. Az érzelmi szükséglet betöltéséhez elengedhetetlen a gyengéd, szeretetteljes ölelés, érintés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése