2012. október 30., kedd

A pozitív gondolkodás ereje


A pozitív gondolkodás ereje
 
Oly gyakran hallani manapság a pozitív gondolkodás fontosságáról, hogy szinte már közhellyé válik. De vajon tényleg mindenki tudja, hogy mit jelent valójában? Semmiképp sem azt, hogy reggeltől estig széles vigyorral azt kell mondogatni: Minden nagyon szép!
 
A 12 CSILLAGJEGYRE JELLEMZŐ GONDOLKODÁSMÓD

 

KOS
Pozitív beállítottságú. Szereti a kihí­vá­sokat. Akkor érzi jól magát, ha valamiért hadakozhat. Ha nehéz helyzetbe kerül, akkor azonnal cselekszik, nem mérlegel, így lehet, hogy nem a legjobb megoldást választja, de olyan vehemenciával vág neki, hogy senki nem kételkedik a sikerében.

BIKA
Ha nem is pesszimista, de általában mindig a rosszat veszi előbb észre. Különösen az anyagi jellegű problémáktól fél. Az emberekkel legtöbbször jól kijön, s ha valami baj éri, kifelé nem mutatja a zavarát, így a környezete meg van győződve arról, hogy erős és legyőzhetetlen.

IKREK
Hol bizakodó, hol meg depressziósan mélyponton van. Könnyen keveredik kínos helyzetbe, mert mágnesként vonzza a bajt. Főleg saját figyelmetlenségével. Szorult helyzetéből pedig többnyire kibeszéli magát.

RÁK
Van, amikor föl sem veszi a tragédiát, máskor meg apróságokon is képes hónapokig rágódni. Ha baj van, azt várja, hogy valaki majdcsak kisegíti. Egy-egy kudarc után még évekig emészti magát a történtek miatt.

OROSZLÁN
Nincs hozzászokva a kudarchoz. Nemcsak a játékban, az életben sem tud veszíteni. Ha tehát falakba ütközik vagy csalódás éri, ha valamiről le kell mondania, azt sorstragédiaként éli meg.

SZŰZ
Eleve pesszimista, így csöppet sem csodálkozik, ha valami nem sikerül. Nem kezeli tragédiaként, ha valamitől meg kell válnia, vagy ha valami nem az elképzelé­sei szerint alakul. És nem is számít senkire, egyedül próbál mindennek a végére járni.

MÉRLEG
Igazi konfliktuskerülő alkat, úgy véli: inkább tartsák gyávának, de elmenekül a bajok elől, vagy ha ez nem sikerül, hát addig halogatja a döntést, amíg a probléma végül magától megoldódik (meg¬érkezik a segítség).

SKORPIÓ
Igazi válságkezelő típus. Akkor van elemében, amikor vészhelyzet van. Nemcsak a saját problémáira talál gyorsan megoldást, hanem mások bajait is ügyesen orvosolja. Kíméletlenül őszinte, és rendkívül vakmerő. Az az elve, hogy "a műtét is fáj, de ha életet ment, szükség van rá".

NYILAS
Optimista. Már majdnem összedől körülötte a világ, de még mindig nem hiszi el. S amikor a tények meggyőzik, igyekszik olyan elméletet gyártani, ami elfogadhatóvá teszi a helyzetet. A bajban ő így érvel: "Ez a karmám! Azért van, hogy tanuljak belőle."

BAK
Az örök túlélő. Eleve úgy indul neki mindennek, hogy az neki biztosan nem sikerül. És ha bekövetkezik a baj, nem is kesereg miatta, hanem nekilát, és újra felépíti az életét.

VÍZÖNTŐ
Kalandvágya éppúgy bajba sodorhatja, mint a kiszámíthatatlansága, és lázadó természete. Sokszor még élvezi is a veszélyt, mert ilyenkor megcsillogtathatja éles logikáját, kipróbálhatja, milyen hathatós fegyver, ha a szokásostól eltérő lépésre szánja el magát.

HALAK
Vallja, hogy a jót csak a rossz ismeretében lehet értékelni, így nem is lázad, ha kellemetlen helyzetbe kerül. S mert hisz a szerencsében, a segítség általában meg is érkezik.

(astronet)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése