2017. augusztus 16., szerda

Ez az egyetlen, ami örök...


„Az élet oly gazdag, oly sok kincse van, és mi üres szívvel közeledünk. Nem tudjuk, hogyan tölthetjük meg szívünket az élet túláradó gazdagságával. Bensőleg szegények vagyunk. És ha gazdagságot kínálnak nekünk, megtagadjuk. A szeretet kényes dolog. Ez robbantja ki az egyetlen forradalmat, amely tökéletesen boldoggá tesz. Közülünk csak kevesen tudnak valamit kezdeni a szeretettel, csak néhányan vágyódnak a szeretetre. A saját feltételeinket szeretjük, és áruba bocsátjuk a szeretetet. Kereskedői mentalitásunk van, a szeretettel azonban nem lehet kereskedni, mert nem adás és kapás dolga. A szeretet létállapot, melyben feloldódik minden emberi probléma. Gyűszűvel megyünk a kúthoz. Így válik az élet aszályos, töpörödött és kicsinyes üggyé. Nem tudom, de véleményem szerint Önök lángolhatnak a szeretettől. Olthatatlan láng ez. Oly sokat birtokolhatnak ebből, hogy mindenkinek adni akarnak belőle, és meg is teszik. A szeretet olyan, mint egy nagy sodrású folyó. Beszennyezik. Megtalálható benne az emberi szenny, ám a víz újra és újra megtisztítja önmagát, és gyors folyással tovaáramlik. Semmi sem ronthatja meg a szeretetet, mert minden feloldódik benne, a jó és a rossz, a csúf és a szép is. Ez az egyetlen, ami örök és kimeríthetetlen.”

  
(Jiddu Krishnamurti)

4 megjegyzés:

  1. Névtelen8/25/2017

    Már őszies a napfény, de simogatása még jólesik minden kisvirágnak.

    VálaszTörlés
  2. Névtelen9/27/2017

    Ahány ember, annyiféle a szeretet,melyet mindig a tetteink bizonyítanak.
    Ha nincs szó,mint itt is, nincs jel, az nagyon szomorú.Valaki azt hiszem ,ezt is megunta.Kár érte, nagy kár.

    VálaszTörlés
  3. „Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek, annak az élete hanyatlásnak indul. Ha nem érzi, hogy fontos valakinek - legalább egyvalakinek – akkor az egész élete jelentéktelenné válik. Ezért a szeretet a lehető legjobb terápia.”

    (Osho)

    VálaszTörlés
  4. Névtelen9/30/2017

    Ez különösen igaz a gyermek- és idős korra.Ha érzi valaki, hogy helyette a munka, hatalom,pénz,egyebek mind előrébb valók,nagyon elbizonytalanodik,elveszti a helyes egyensúlyt, sérül a lélek/ami egyébként is oly törékeny,sérülékeny/

    VálaszTörlés