2017. április 19., szerda

A lélektársak gyógyítják egymást

A lélektársak gyógyítják egymást


Egyik legszebb dolog az életben az, amikor a másik emberben meglátod a saját tükörképedet. A szemébe nézel, és lelkében felismered önmagad. Mindkét szív megnyílik, és kitárul az emlékezés kapuja. 

Lelketek hazatalál, a két félből lesz egy egész. Úgy érzed, hazataláltál. Nem hiányzik semmi, s Te beleszeretsz a teljesség érzésébe. 


Ám ahogy telnek a napok, egyre tisztábban látszik, hogy társad nem csak a szereteted tükrözi vissza Rád, hanem megmutatja a gyengeségeid, sérüléseid, és azt, hogyan állsz önmagadhoz. Viselkedése világossá teszi Számodra, mit kell meggyógyítani lelkedben.


Ha elkezd menekülni előled, akkor Te is menekülsz önmagad elől. Félsz szembenézni azzal, amit a lelkedben találnál. 

Ha visszautasítja szerelmedet, akkor erősen él benned a visszautasítás sérülése. Félsz attól, hogy nem kellesz. Nem vagy biztos abban, hogy szerethető vagy csupán önmagadért. Ezért akarsz folyton tenni, folyton adni. Kevésnek érzed magad.


A lélektársak egyik törvénye az, hogy a kettőből lesz egy egész. Ami Benned hiányosság, a másikban túláradó. Amiből Benned túl sok van, a másikból hiányzik… 

Ha Te állandóan csak adni akarsz, Ő arra érez majd késztetést, hogy folyton csak elvegyen… És Te hibáztatod a másikat, hogy kihasznál. Holott tálcán kínálod magad. Mélyen belül tudod, hogy többet adsz, mint kellene. Érzed… Így van meg az egyensúly…


Ha túl sokat akarnak adni Neked, egy idő után Te kezdesz el hátrálni… Érzed, hogy ezt kell tenned… Így kerül harmóniába a kapcsolat.


Ha bántanak, tudnod kell, hogy Te bántod magad. Ő csupán az érzéseidre kapcsolódik rá.


Amiből Nálad hiány keletkezik, társadnál ugyanaz többletként jelenik meg. És ez fordítva is igaz. Érted már? Így kaptok lehetőséget mindketten a gyógyulásra. Egymást segítitek ezen az úton. Nincs jobb tükör lélektársadnál. Ő az, aki rákényszerít arra, hogy belenézz végre ebbe a tükörbe.


Amint megtörténik a találkozás, elindultok a gyógyulás útján. Talán érzed is, hogy mennyit fejlődtél a kapcsolat által. 


Ha felismered a múltból hozott félelmeid, fájdalmaid és meggyógyítod a múltad, begyógyulnak a sebek is, melyeket egymáson ejtettetek.

Ha leteszed az áldozatiság kényszerét, a társad sem fogja már a tettest játszani, egyenrangú partnerek lesztek végre. Nem fog késztetést érezni arra, hogy tovább bántson Téged. Már nem fogsz érzékenyen reagálni, hiszen meggyógyult a lelked. Nincs tovább szükséged erre a tükörre.


Így tudjátok lépésről lépésre gyógyítani egymást, és a másik által önmagatokat. Így lesz a két félből egy egész, a hiányból teljesség, a szenvedésből boldogság. S ha elkötelezett leszel önmagad- és a szeretet felé, elköteleződnek irántad is.



Az élet egyik legnagyobb csodája, amikor a két lélekfél egymásra talál. Egy földöntúli érzés kerít hatalmába, és tudod, hogy nem hiányzik semmi. Értelmet nyer minden addigi szenvedés. Tudod, hogy végig kellett menned egy gyógyulási folyamaton ahhoz, hogy magadba engedd ezt a csodát! 


(Mohácsi Viktória)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése