2017. február 7., kedd

Egy pillanatra se add fel!

 
Minden nap olvasd el! Segíteni fog Neked :)


Mi lenne, ha utaznánk? Mondjuk egy képzeletbeli vonattal, ami bárhová elvisz Téged. Csak azt pakolhatod össze, ami nagyon fontos Neked. 5 dolgot vihetsz. Mi lenne az? Jól gondold át, hogy mit teszel be a bőröndödbe, mert nem jöhetsz vissza többet.

Szóval megvan az az 5 dolog. Kiválasztod az úti célt, ahová elszeretnél menni. Bárhová mehetsz. Akár tengerpartra, akár a hegyekbe, vagy a sivatagba, bárhová. Úszhatsz a delfinekkel, tevegelhetsz, koktélt ihatsz a legjobb bárokban. Rád van bízva, hogy mit választasz. Eldöntötted? Oké!

Felszállsz a vonatra azzal az 5 számodra legfontosabb dologgal, elfoglalod a helyed és várod, hogy megérkezz. Azonban ahhoz, hogy elvigyen oda, ahová szeretnéd, rengeteg falut, várost és országot fog átszelni. Lesz, hogy csak pusztát fogsz látni, s lesz, hogy hatalmas hegyeket. Lesznek megállók, pihenők és akadhatnak olyan hibák is, amelyek miatt a várható érkezési idő kitolódik. De Te tudod, hogy hová tartasz és biztos vagy abban, hogy megérkezel.

Az út hosszú. Most egy erdőt pillantasz meg, ami gyönyörű lombkoronákat tár eléd. Elmerengsz, hogy vajon milyen kincseket rejthet. Egyben félelmetesnek is tűnik, mégis oly hívogató. Aztán az erdő véget ér és csak egy füves puszta jelenik meg a szemed előtt, aminek a közepén egy fa áll. Egy magányos fa, aki várja, hogy odamenjen hozzá valaki és megsimogassa. A képek folyamatosan változnak, s Te mindben mást találsz csodálatosnak.

Néha azonban nehéz észrevenni a szépséget. Nem is veszed észre, ahogy a madarak táncolnak az égen. Néha úgy fogod érezni, hogy már soha nem érsz el a végállomásra. Nyűgös leszel, kimerült és nem találod a helyed, de akkor is tudod, hogy egyszer végre megérkezel. 

Az élet is ilyen. Ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be, különböző megállók várnak rád. Megállók, amelyek olyat mutatnak Neked, ami nélkül nem tudnál tovább haladni. Megállók, amelyek megmutatják, hogy csak magadra számíthatsz. Megtanítják, hogy higgy önmagadban, hogy meglásd a pusztában is a szépséget és erőt tudj meríteni akkor is, amikor a legnehezebb időszakokon mész keresztül. 

Egy pillanatra se add fel! Tudd, hogy a Te vonatod is meg fog érkezni, ahonnan majd újból tovább tudsz haladni. Mert megértél Rá. Mert felnőttél a feladathoz és tudod, hogy képes vagy rá! Mert megtanultad, hogy hogyan nézz a szíveden keresztül és hogyan higgy abban, amit még a szemeddel nem látsz. 


(Boros Bea)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése