2017. január 28., szombat

Higgy, remélj, és örülj...


Ha van benned hit, remény, ha álmodni mersz, sosem vagy egyedül! A könnyek gyógyír a fájó lelkedre, a nevetés áldás a hosszú nap után! Higgy, remélj, és örülj annak, ami ma megadatott! Légy hálás a pillanatért, és az élet megadja a következőt!

Istenben hinni nem a templomba járást jelenti! Ez nem kötelesség, melyet le kell tudni, majd mehet minden a maga útján. Istenben hinni a lelked dolga, a szíved szabad akarata. A hit nincs rajtad, nem jelenik meg a külsődön, ellenben a viselkedéseden igen. A hit az emberség, a szeretet, a hála, és az áldás összegzése! Minden más csak porhintés!

Imádkozni a legszentebb dolog az életben. Imádkozol, amikor hálát adsz, amikor kérsz, amikor a kétségbeejtő helyzetben is hiszed, Isten majd megsegít! Milliók imája száll a széllel egészségért, boldogságért, távol élő családtagunk biztonságáért, elhunyt szeretteink megnyugvásáért. Imák, melyek által lelkünk könnyebbé válik, könnyeink felszáradnak, szívünk pedig soha nem érzett hálával dobog tovább a holnapért. A holnap imájáért, hitéért, magért az életért!

Hittel élni annyit jelent, hogy emberré lettél! Lehajolsz, azért, aki elbukik, mert hiszed, hogy van, amit adhass. Letörlöd könnyeit annak, akit bánat súlyt, abban a hitben, hogy vigasztaló szavaidra mosolyt látsz a szemében. Hitet kaptál, lélekkel. Élj benne, élj vele! Higgy másokban, de legfőképp, higgy önmagadban, Istenben, és a pillanatban!    

(Theodorovits Andrea)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése