2017. január 11., szerda

Gondolatok a szeretetről

 
Gondolatok a szeretetről/Srí Szvámi Sivánanda
 
A valódi boldogság a lényegi természeted, veled született jogod. A végtelen üdvösség dicső örököse vagy. Ismerd fel ezt a boldogságot most rögtön, ebben a pillanatban! Ne kívül keresd a fényt, a békét, az örömöt és a boldogságot, hanem tekints önmagadba! Fedezd fel a végső valóságot saját létezésed középpontjában, lényed legmélyén!
Az embert gondolatai teremtik. Amit gondol, azzá válik. Ha úgy gondolod erős vagy, erőssé válsz. Ha úgy gondolod gyenge vagy, gyengévé válsz. Ha úgy gondolod, bolond vagy, bolond leszel…  Az ember azzal formálja saját személyiségét, hogy azzá válik, amit gondol.
 
A szeretet élet. A szeretet öröm. A szeretet melegség. A szeretet az aranykötelék, amely összeköti a szíveket és a lelkeket. A szeretet építő és alkotó. A szeretet összeköt és épít. A szeretet a megújhodás forrása. A szeretet valódi szubsztancia, amelyet bátran felhasználhatsz. A szeretet pozitív és valós. Aki a szeretettörvényét tudományos precizitással alkalmazza, csodákat művelhet. A szeretet törvénye messzemenően sokrétűbb tudomány, mint bármely modern tudomány. A szentek és a jó emberek között a szeretet törvénye uralkodik.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése