2017. január 4., szerda

Amiről mindenki álmodik...


Amiről mindenki álmodik...

Hideg téli este volt. A faház ablakából látszódott, ahogyan a hópelyhek szállingóznak az erdőben. A lámpák fényei csillogtatták a hó fedte ágakat, mely még varázslatosabbá tette az éjszakánkat. A kandalló előtt összebújtunk, s átadtuk magunkat annak az érzésnek, amelyben megannyi titok rejlett. Tudtuk, hogy ez a pillanat örökké az emlékeinkben marad, s ami akkor történt, meghatározóvá vált a számunkra. A csend hamar megtört, hisz itt volt az a pillanat, amelyre mindvégig vártunk. A kezedet az arcomra tetted majd mélyen a szemembe nézve azt mondtad:

„ Emlékszem arra a napra, amikor megismertelek. Amikor már bennem volt a feladás gondolata. S Te pont akkor jöttél, ami mindent megváltoztatott az életemben. Azelőtt csak álom voltál, egy reményekkel teli álom, amely arra várt, hogy a valóságommá váljon. S most itt fekszem veled, ebben a csodás környezetben, s megélhetem mindazt, ami számomra a legnagyobb értéket képvisel. Próbáltam megfogalmazni, hogy mit szeretek benned, de a lelkem azt válaszolta erre, hogy Te vagy a másik felem. Melletted önmagam lehetek, s anélkül, hogy aggódnom kellene, bármit elmondhatok Neked. Megnevettetsz, bátorítasz, motiválsz és megmutatod, hogy sokkal több van bennem, mint amit eddig feltételeztem. Olyan, mintha „eggyek” lennénk. Mintha megéreznénk egymás gondolatát, s ha mosolyogsz, visszamosolygok rád, anélkül, hogy velem volnál. Szeretném, ha tudnád, hogy bármikor számíthatsz rám. Hogy minden porcikám Téged kíván. S a szeretet, amellyel betakarlak, minden nap egyre erősebbé válik, s hiszem, hogy kettőnk útja életünk végéig egymásba fonódik. ”

A szavak elhalkultak. Te közelebb hajoltál és gyengéden megcsókoltál, miközben egy könnycsepp hullott ki a szememből. Megsimogattam az arcodat és azt suttogtam:

„Te vagy a legnagyobb csoda az életemben! Köszönöm, hogy megismerhettelek. Szeretlek!”

(Boros Bea)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése