2016. december 22., csütörtök

A pillanat ereje

                                                    
A pillanat ereje


Minden Karácsony rejt valamit, ad valami tanulságot, üzenetet. Ez évenként változó, hiszen minden év, minden ember más, az energiák változnak, a csillagok haladnak. :)



Számomra az idei ünnep legfontosabb üzenete:  a jelen pillanat ereje. A Most hatalma, erőforrása. Törékeny jószág az idő, illékony és gyorsan párolog. Marokba zárni lehetetlen, konzerválni mindig igyekszik az ember, ezért van történelem, de később csak az marad, ami lenyomatként a lelkünkben őrzünk abból a pillanatból. De már nem ugyanaz. Nem is kell legyen. Az egyetlen, amit egy ember - és azon belül a Lélek-én birtokol: a jelen pillanat. Ehhez lehet nyúlni, ez áll rendelkezésre ahhoz, hogy életünkből kalandregényt, romantikus komédiát, vagy éppen véres tragédiát, katarzisokkal tarkított tanulságos történetet kreáljunk. Rajtunk áll. A Most  az erőforrás, ez mindenki számára korlátlanul hozzáférhető, szabadon használható. Én is elfelejtem, sokan elfelejtjük életünk során, hogy ott van a birtokunkban ez a nagyszerű kincs....



Kell bátorság használni. Kell bátorság, hogy kimondjunk, elmondjunk valami fontosat, amit csak halogatunk. Kell bátorság megtenni dolgokat, amitől nehéz lesz szívünk, mert a félelem,  a halogatás könnyebb út. Kell bátorság adni magunkból valamit, kockáztatva lényegi önmagunkat, hiszen nem látunk egymás fejébe és ami a legfontosabb: nem látunk egymás szívébe. Bátorság nélkül nincs jelen. Nincs élet, nincs tapasztalat. Bátorság nélkül vegetálunk, bezáródunk, belehalunk az életünkbe. Feladjuk álmainkat, vágyainkat, önmagunkat.  Bátraké a szerencse, bátraké a jelen, bátraké az élet. Rajta!



Most még lehet másképp csinálni. Most még lehet jobban figyelni önmagunkra, szeretteinkre, családunkra, barátainkra. És nem csak ebben a pár napban. Most még lehet. - ez lapult az ünnepi üzenetben. 



Semmi sem véletlen, hiszen Mars éve közeleg, a  Bátorság Éve...bővebben a következő bejegyzésben;) 





Szívből, Nektek! :)

(Georgina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése