2016. február 29., hétfő

Legyünk türelmesek...

 
Az emberek kölcsönös függésben vannak egymástól. Sokan nem tudnak dönteni a másik véleménye nélkül. Van bennük egy olyan rész, ami nem mer felelősséget vállalni. Valószínűleg ez egykoron elkövetett tettek maradványa, egyfajta önbüntetés. A kötél másik végén pedig az az ember áll, aki szívesen osztogatja a tanácsokat, mert az ő élete olyan fájdalmas, hogy inkább máséval foglalkozik, minthogy szembenézzen vele. Ezzel kész is a függőség két ember között. De említhetném akár a társfüggőket, a “megalázó” és az “áldozat” függését, vagy az “önmagát nem szerető, ezért másoktól a szeretetet kizsaroló” és az “önzetlen, aki csak másokért él” függését. 
 
Mindannyian függünk, csupán abban különbözünk, hogy mitől. Ezért sem szabad elítélni senkit, mert nem tudhatjuk, hogy milyen életek láncolata vezetett idáig. 
 
Legyünk türelmesek, és forduljunk szeretettel mások felé. Persze könnyebb észrevenni mások “hibáját”, mint a sajátunkat. De a bölcs ember tudja, hogy mindenki a saját köreit futja. Ha nem tudunk azonosulni a másik ember sorsával, és látjuk, hogy útjaink nem párhuzamosan futnak, engedjük el egymást szeretettel és békével. Lehet, hogy egyszer még találkozunk…
 
 
(Mohácsi Viktória)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése