2015. június 23., kedd

Ahogy így újra meg újra végigélem...


Ahogy így újra meg újra végigélem, végigcsinálom gondolatban a rég elmúlt dolgokat, néha össze is fut a szemem előtt sok összefüggés. Mindennek, ami történik, oly sokféle oka van; nem tudom, mindig a legigazabbat találom-e meg, ha egy okot keresek - és nem tudom, minden apróság éppen úgy történt-e, vagy csak sokszor gondoltam és mondtam úgy el azóta, és már magam is hiszem. Hallottam egyszer, hogyha az ember hegyes vidéken jár - néha csak egypár lépést megy odább, és egészen megváltozik szeme előtt a tájkép; völgyek és ormok elhelyezkedése egymáshoz. Minden pihenőhelyről nézve egészen más a panoráma. Így van ez az eseményekkel is talán; és meglehet, hogy amit ma az élettörténetemnek gondolok, az csak mostani gondolkodásom szerint formált kép az életemről. De akkor annál inkább az enyém - és érdekesebb, tarkább, becsesebb játékszert ennél el sem gondolhatok magamnak.

(Kaffka Margit)

2 megjegyzés:

  1. Névtelen6/24/2015

    Hiába, a legszebb,legizgalmasabb film az élet, amit kedvünkre utólag vághatunk,raktározhatunk, elővarázsolhatunk- pedig, hogy röpködnek az évek- nem győzünk utánuk kapkodni. És mégis- a legszebb pillanatok hűségesek maradnak hozzánk.

    VálaszTörlés
  2. Az élet egy véget nem érő utazás, melyet napról napra kell megtapasztalni, sőt némelykor óráról órára. Az évek gyorsan telnek, de nem múlnak el bennünk nyomtalanul. A legszebb pillanatok hűségesek maradnak hozzánk.

    Csak úgy...mert tetszik :))

    ''Az idő soha soha meg nem áll,
    az órák róják szüntelen az útjukat,
    a pillanat úgy illan, tovaszáll,..''

    VálaszTörlés