2015. március 30., hétfő

A belső mosoly szépségének titka

A belső mosoly szépségének titka

  Képtelenek vagytok felhőtlenül örülni önmagatoknak. Szinte minden esetben függővé teszitek önnön boldogságotokat másoktól legyen az akár a szerelmetek, akár a főnökötök. Pedig a boldogság bennetek van. Minden bennetek van.

Elgondolkoztatok már azon, hogy nem tudtok örülni annak, amikor valami sikerül? Miért dobjátok a hátatok mögé azt pár másodperc alatt és foglalkoztok továbbra is azzal a tucatnyi másik dologgal ami még nem sikerült? Miért van az, hogy amikor a kezetekben a siker, a szívetekben mégis bánat lakozik? Miért gondoljátok, hogy az élet akkor hömpölyöghet csodálatosan csak ha az anyagiak és az érzelmi együtthatók mind a csúcs közelében vannak?

Gondolj csak bele.

Ma felébredtél, körbenéztél és mit láttál? Otthon vagy? Szeretsz ott lakni? Az az otthonod? Örülsz neki?
Elindultál, a munkádban sikeres vagy, az éppen számodra legfontosabb ügyek elintézve, feladatok letudva, minden megy a maga útján. Örülsz neki?


A szerelmed este mosolyogva vár haza, megölel amikor belépsz a lakásba majd egymás karjaiban várjátok a holnapot. Örülsz neki?

Ha a válaszod mindhárom esetben igen volt, itt az idő, hogy másoknak is megtanítsd mindazt ami szerint te is élsz.

De a többségtől vajon mit hallhattunk? Örülök, de….

Mindig ott van a de. Miért szeretitek ti emberek a de szócskát? Miért gondoljátok, hogy nem örülhettek felhőtlenül mindennek és bárminek aminek csak szeretnétek? Nem a következő pillanaton aggódva és nem a múlton rágódva, csupán örülni itt és most. Csupán ez lenne a dolgotok.

Higgyétek el, csupán azért, mert a szerelmeddel most nem vagy összhangban vagy valamely más területen nincs meg az egyensúly, még nem kell feltétlen bánkódni. Sőt! A munkabeli sikered nem a szerelmedtől függ. A környezeted szépsége vagy harmóniája nem a szerelmedtől függ. A szerelmed csodája nem a munkádtól függ. Minden egy dologtól függ: és ez te magad vagy!


Benned van a boldogság, a kedvesség, a tisztelet, a szeretet, a siker, az öröm és a másik, akitől mindezt függővé teszed nem befolyásolja ezek milyenségét.

Egy dologban segít: a belső mosolyod szebbé válik Tőle.


 (harmonet.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése