2014. december 29., hétfő

Az érzelmi intelligencia


Az érzelmi intelligencia
 
A fejlett érzelmi intelligencia kéz a kézben jár a boldogsággal. Minden boldogan élni képes ember rendelkezik érzelmi intelligenciával. Egyszerűen fogalmazva: szeretetre képes.

Szakítsunk magunkra egy kis időt, és figyeljünk oda szívünk hangjára. Ezáltal, hogy megengedjük, ha meg merjük engedni azt, hogy a szeretet diktálja tetteinket, egy csodálatos világ tárja ki kapuját.

Ha a szív hangját figyelmen kívül hagyván, pusztán az értelemre támaszkodva cselekszünk, akkor frusztráltakká válunk. Ezáltal a nem kívánt érzések tömkelege jelenik meg bennünk. Felborul belső békénk, egyensúlyunk, hajlamosakká válunk bántani önmagunkat, és másokat.

Bárki, aki rászánja figyelmét önmaga szívének hangjára, és veszi a bátorságot, hogy a szívének hangja irányítsa tetteit, életét, hatalmas felfedezésben lesz része. Megnyilatkozik előtte az a felismerés, hogy bátran mindig, minden körülmények között rábízhatja magát szívének intelligenciájára.

Döbbenet lesz rajta úrrá, hogy milyen egyszerű is a boldog élet. Az érzelmi intelligencia alacsonyabb formája, a lelkiismeret. A magasabb formája az Istennel való egybekötöttség. Amikor szíved hangja ellen cselekszel, elutasítod magadtól, magadból az Istent, a boldogságot, és csodálkozol, hogy miért ilyen nehéz, rossz az élet .

Merj szíved hangja szerint élni.


(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése