2014. november 25., kedd

Vonzalom lelkiállapota


Vonzalom lelkiállapota

A vonzalom kapu, tiszta átjáró Én és a világ között.

Ha vonzalomba kerülök valakivel vagy valamivel, akkor az úgy húz magához, mint a mágnes. Nincs kérdés, tudom: Ez az. Ő az. Mint egy finom, édes illat, úgy hívogat, én pedig szárnyalok felé. Tisztán csengő hang, mint a szirének csalogató éneke. Ráébreszt, hogy mit szeretnék. Élettel telivé válok, elvarázsol, Én pedig indulok. Akadályt nem látok, rózsaszín felhőben úszom, körülöttem minden kivirágzik. Az élet értem él, a világ nekem szép. Szerelmesek néznek így egymás szemébe: csodálva és csodálkozva, ismerve és ismerkedve. Ráhangolódás, megelevenedés, eszmélés. Belülről fakadó gyengéd erő, játékos jókedv, belső pezsgés.


A kisgyerek él így, akinek még minden falevél és kismadár üzenet hordoz – ő érti és válaszol nekik. Ilyen gyermeki állapot a vonzalom, de nem naivitása, hanem derűlátása és bizakodása miatt: hogy itt minden értem van, és minden rendben van.

Bárki és bármi is az, ami így megérint, az teljesen elborít, egymáséi leszünk, nem tudok másról. A szerelmes ölelkezésben nem lelassul az idő, hanem megszűnik. Minden, ami kívül esik rajtam és a vonzalmam tárgyán, nem létezik számomra.

Ha körülnézek, akkor egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a vonzalmamtól – a vágyam szemüvegén keresztül látom a világot. A szerelmemet igazából kicsit szebbnek is látom, vagy a szebb dolgokat veszem inkább észre rajta. És nem csak a szerelmemen, hanem az egész világban. Minden ragyogóbb, színesebb. A szerelem és a vonzalom nemcsak egy másik emberről szól! Miért is ne lehetne szerelmesnek lenni a világon bármibe?

A vonzalom legfontosabb szava: lelkesedés. Ilyenkor veszünk egy nagy levegőt és belevágunk. Amikor vonzalomban vagy a munkáddal: ötletes vagy, termékeny, megállíthatatlan. Odaadó, jobbító, erőteljes. Távlati céljaid vannak, tervezel, feltartóztathatatlanul. Nincs akadály, amiről egy egészséges lelkű ember ne gondolná, hogy át tudja lépni. Ebből a kezdeti lendületből születnek aztán a nagy tettek, világmegváltó újítások, és gyakran: egy harmadik ember. Amikor a lelkemben nincsenek sérülések, minden cselekedetem vonzalomból indul. Változást csakis innen szabad kezdeményezni.

Szeretnék valamit, és ez számomra valami újnak, valami csodálatosnak a kezdete.
Nem is tudom, hogy lesz, mint lesz – de hát számít az? Csak az számít, hogy végre elkezdhessem. Érzem, hogy így lesz a legjobb. Fejlődni, gazdagodni, gyarapodni álmodok.


Megélem azt, hogy a belső világomnak is meg az életemnek is az az iránya, amit Én szeretnék. Megélem azt, hogy az életemet Én töltöm föl tartalommal. A Táblázatban ez úgy szerepel, hogy „lelkében éli a pillanatot”. Amikor tényleg a lelkemben élem a pillanatot, az a vonzalom legszebb és legeszményibb megformálódása.

Magyarázat

A vonzalom értelme, hogy rálátsz, ráérzel arra, hogy amivel vagy akivel találkoztál, az az utad lehet. Nem pillanatnyi, nem egyszeri ez számodra, hanem út válhat belőle. A vonzalomnak az a feladata, hogy rácsalogasson az eredre és elindítson.

A vonzalom az egészséges lélek alaphangja. Ez az a hangszín, amire be vagyunk hangolva, amíg minden rendben van.

A vonzalom az első állapot, amit megélsz az éren. Ez a teremtési, megnyilvánulási folyamat kezdete, de még nem igazán teremtés. Inkább kedv a teremtéshez, ihletett állapot. Még nem látod az egészet, nincs róla hajszálpontos képed, de azért bőségesen elég. Nem teljesen olyannak látod, amilyen – csak a szépet, jót, építőt érzékeled belőle. Minden emberbe bele lehet szeretni. Nem számít a személyisége, külseje, kora, életmódja, semmi. Vonzalomban a hibák láthatatlanná válnak. És jól is van ez így.
Szükséged van erre a lila ködre, hogy rá merj lépni az útra. Ilyenkor még inkább befelé és fölfelé figyelsz, és csak ki-kitekintesz a dologra, ami nagynak és nemesnek látszik.
Milyen érzés szerelmesnek lenni? Amikor rájössz, hogy Ő más, mint a többi? Pedig nem más, hanem számodra más. Vonzalomban a másik ember legbensőbb lényével és érzésvilágával kerülsz kapcsolatba. A külső sem mindegy, de elemi ereje a belső összehangoltságnak van.


Éledelem: az éledelem az, amitől a vonzalom leginkább olyan lesz, mint amilyen. A szó mozzanatossága szépen kifejezi, hogy belül feléledek, feltámad bennem valami. Alkotni vágyom, mert valami tűzbe hozott. Az éledelem tesz tevékennyé, mert felébreszti a bennem szunnyadó cselekvőerőt. Olyan energikussá tesz, hogy az ember úgy érzi, mintha előtte nem is igazán élt volna. Amikor megrezeg bennem az éledelem, akkor hirtelen kedvem támad belevágni a dologba, mert annyira elevenné válok. A futóverseny első pillanatai, a nekirugaszkodás, a felgyorsulás szakasza. Ez az, amikor belül megmozdul valami: megérint, felvillanyoz, lendületessé tesz. Hirtelen felpezsdülök, életre kelek.
 
Idézd fel: mit éreztél, amikor az első munkát elvállaltad, amire nagyon vágytál? Amikor úgy érezted, hogy rátaláltál arra az iskolára, ahová járni szeretnél?
Amikor feltámad a vonzalom, mindig ugyanaz járja át az embert: MEGVAN!


(www.megertestablazata.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése