2014. június 4., szerda

Szerelmesen



Szerelmesen

… odaadás, befogadás, áramlás…
… ölelésben egyesített világok násza…

Miért fél szeretni az ember? Miért rejti megkeményedett férfimaszk mögé valódi természetét? És miért védekezik akkor, amikor nincs miért?

Gyanakvás nélkül szemlélni a világot, elengedve az önvédelem rítusainak kényszerességét – emberfeletti kihívás.
A szerelemre hangolódott szabad lélek önfeledt tánca kell hozzá.

Éltél már így? Kapcsolódtál valaha istenmagoddal úgy, hogy saját fényed ragyogásába takarózva önkéntelenül is felmelegítetted azt, aki közeledett hozzád?

Szerelembe emelkedni az tud, aki belülről fűtve engedi át magán a boldogságot, és áramoltatja azt, csöndesen, alig hallhatóan… jelen van, anélkül, hogy beavatkozóvá válna más életébe… csak simul, és megenged, majd rácsodálkozik… és továbbhalad, puhán, ringva…

Szerelembe esni könnyű. De fölrepülni a Szerelemhez – alázatot kíván. Kitárni a szárnyakat bátorságot igényel, és csak a beavatottak képesek ezt előhívni magukból, időtlenül.

Otthonom vagy. Társam, szeretőm, apám és gyermekem. Barátom és néha ellenségem. Mert így kerek a világ… Nem tudok már csalódni Benned, mert a lényegedhez tartozom. Megtanultam, hogyan kell… és tanulom még, életeken át…
De ez még nem Szerelem. Ez csak Összetartozás, mélyből jövő erő, amely átível a Mindenségen.
A Szerelem nem Tőled van, bennem. És nem tőlem, Benned. A Szerelem csak van, és magához hív, ha fogékony rá a lélek. Áhítattá formálja azt, ami lehetne enélkül akár hétköznapi.

Nézlek. AZ vagy. És ez az, ami nem változhat. Soha már.
Mert már megláttalak.

(Cs. Szabó Virág
)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése