2014. június 10., kedd

Az élet adja...


"Mindegy mekkora házban laksz és milyen autóval jársz. Mindegy mennyi pénzed van a bankban, hova jársz nyaralni, mi a végzettséged, vagy hol dolgozol. Csak az számít milyen ember vagy. És a félreértések elkerülése végett: azért, mert gazdag vagy, még nem vagy jobb / különb másnál. Azért, mert szegény vagy, még nem vagy jobb / különb másnál!
Az olyan erényeket, mint tisztesség, becsület, megbízhatóság, szavahihetőség nem pénzben mérik. Pénzért nem megszerezhetőek! Az élet adja azoknak, akik elég erősek ahhoz, hogy a gondolataikat, a szavaikat és a tetteiket eggyé kovácsolják. Azoknak az érdeme, akik azt is mondják amit gondolnak, s azt teszik, amit mondanak.
Bárki felöltheti magára ezen erényeket, mint álcát, de megtartani eme díszes tollakat nem fogja tudni hosszú távon. Utolsó csepp véréig fog küzdeni, hogy az álnokul szerzett, hamis tollakat megtartsa, s ehhez szerez majd magához hasonló, hamis tollakkal rendelkező társakat, hogy erényeit igazolni tudja.
Azonban az igaz erények nem szorulnak sem védelemre, sem mások igazolására, mert a tulajdonosuk tudja, hogy azok vannak. Minden egyéb elenyészik, s csak az ego kacér, csalfa játéka e világban..." -


(Noémi Smohai)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése