2014. május 3., szombat

Apák napja


Apák napja

Az APA Isten szíve szerint való férfi. Isten szívét mutatja meg a gyermekeinek. Isten feltétel nélküli szeretetét és elfogadását. Az Ő szentségét és tisztaságát tükrözi. Igazságos és megbízható, aki vigasztalást és menedéket nyújt a gyermekeinek. Meg akar nekik bocsátani, ahogy Ő is megbocsát. Azt akarja, hogy tiszteljék őt, és tiszteljenek másokat is...

Tudom, most azt gondoljátok, hogy ilyen APA nem létezik. De azt is tudom, hogy el sem tudjátok képzelni, mennyi fájdalom és mennyi szomorúság lakik egy apa szívében, mert ő is tudja, hogy apaként legtöbbször kudarcot vall.

Egyértelmű, hogy a huszonegyedik században apának lenni olyan kihívás, ami a végletekig igénybe veszi egy férfi erejét. Az enyémet is. De sajnos az is tény, hogy napjainkban nem becsüljük kellőképpen apánk igyekezetét. Nem bátorítjuk abban, hogy merjen a világ ellen élni, és vállalva összes hibáját, gyengeségét - legyen a szeretetét kimutatni tudó édesapánk.

Senki sem szeret benneteket úgy, mint az édesapátok. Felejtsétek el a gyengeségeit, és adjatok hálát azért, hogy Ő van nektek. Én már nem tehetem, de ti most azonnal álljatok fel, és öleljétek meg ŐT!
BOLDOG APÁK NAPJÁT APU!


(Szamosvölgyi Mihály)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése