2012. november 26., hétfő

Dombi László: Öröm versike



Dombi László:
Öröm versike


Akármit is küldesz én mindig érzem,
Legyen a gondolatod, a sóhajod.
Szívem, és a testem ettől melegebb.
Örömtől viruljon arcod, és lelked,
Kívánok vidám, boldog napot Neked.



14 megjegyzés:

  1. Kedves ANNA!

    Nem tudtam "csak úgy" elmenni a következő leírás mellett, amikor magadról ezt írod: - "Egy nő, aki vonzódik mindenhez ami szép, ami régi, ami szívet melengető, romantikus..."
    Szép gondolatok, tiszta lélek, - olyan tiszta, - amilyen csak Te lehetsz. Gratulálok, szép életedben sikert, boldogságot kívánok!

    Szeretettel:
    Dombi László
    Író, költő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves László!

      Nagyon szépen köszönöm őszinte, szívhez szóló soraidat!
      Külön öröm számomra, hogy olvashattam kedves és érzelmes verseid egyikét, igazán szép és nemes lélekre vall. Csak Gratulálni tudok hozzá! Én is hasonló szépet és jót kívánok Neked!


      Szeretettel: Anna :))

      Törlés
  2. Kedves ANNA!

    Szívem dobbanását serkentő azonnali válaszod hálám teljességével köszönöm. Számomra öröm, mert Reád találtam. Szabadidőmet hasznosan töltöttem el Nálad, azon a részemről varázslatos tartalmú oldalon. Elárulom, űzött a kíváncsiság, sarkallt a Téged megismerés ártatlan vágya. Azt gondolom, - célom teljesült. Véleményem Rólad, amit kérlek, engedj meg. - A ma világában kivételes, nemes lelkű teremtés vagy. Aztán megannyi bölcs szavakkal is illethetnélek, amely szavak, és ami azok mögött vannak, felemelhetnek Téged oly magasra, ahol mások mélyérzelmektől vezérelten, átszellemült mosollyal feltekinthetnének jóságos, becses, példaértékű személyedre. Tudom, hiszem, minden jót érdemelsz!
    Legyen boldog, sikeres az általad megálmodott, kitűzött céljaiddal, vágyaiddal teljes, nemesen széplelkű életed.

    Szeretettel üdvözöllek:
    László )))…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kedves László!

      Örülök, hogy vidámságot loptam a szívedbe.
      További szép perceket kívánok Neked!

      Szeretettel üdvözöllek: Anna :))

      Törlés
    2. Kedves Anna!

      Valóban, szertelen vidámságot költöztettél a szívembe, - köszönöm Neked.
      Köszönöm azt a jót is, amiről nem tudok, - okkal feltételezek - hiszen Téged, csak a jót tenni cselekedet vezérel.
      Lám ugye, erre sem mindenki képes. Ámde Te, - a jóság szelleme vagy. Engedd, hogy kövesselek, - ami jó, ami szép, ami üdvözítő, ami felemelő a mindennapok nehéz óráiban, önzetlenül osztom meg Teveled. Jelzem, - amikor lelkem békéjét javítani akarom, - Hozzád, - ide sietek. Ha óhajtanád, - levelezési címem az itt megadott URL-címen nyilvánosan elérhető, a névjegyfülre kattintva lentebb, az oldalon megtalálhatod.
      Neked, - örömökkel teljes boldog pillanatokat kívánok!

      Szeretettel üdvözöllek:
      László )))

      Törlés
    3. Isten hozott,-Kedves László!

      Örülők, hogy itt vagy!:))
      Ha Te is olyan vagy, aki észreveszi a hétköznapok apró csodáit,... Aki a szívével lát, akiből még nem veszett ki a világra csodálkozó gyermek kíváncsisága, akkor hozzád is szól ez az oldal! Remélem sikerül néhány kellemes percet eltöltened itt , találsz egy-egy szép verset, idézetet, gondolatot , amit a lelkedhez simítva vihetsz tovább!

      Békét, megértést, harmóniát és derűt kívánok Neked, szeretettel: Anna

      Törlés
    4. Kedves ANNA!

      Köszöntve Téged szeretettel, újra itt vagyok. Köszönöm az invitáló, szívélyes szavaidat. Jóleső érzéssel fogadtam, hisz’ általad is tudott olvasóvendéged lehetek. Igen, nem titkolom, nem veszett ki belőlem a gyermekien rácsodálkozó természet. Olyan vagyok, amilyennek képzelhetsz. Ragad rám a minden szép és jó, az örökké vágyakozó lelkemet nemesítve. Az emberi jókra, az emberi szépségekre szüntelenül elfogadó, - befogadóan nyitott vagyok.
      Ígérem, szabad perceimben itt, majd elmélyedek. Észre fogom venni azt, amely írások Téged is megnyertek. Az oldalon némi ismerettel már ugyan létezem, ahol a megjelenített írások részben, vagy egészben számomra továbbra is Téged mutatnak be. Tanít, nevel a környezet. Az előbbi itt is létezik. Nincs tévedésem. Lelked gazdagsága, az írásos művek tartalma, mondanivalói feléd mutatnak. Ráérzel arra, ami számodra idegen sosem lehet. Felmerült bennem a gondolat, az eltűnődés gondolata ölelt át engem. Vajon ismerlek-e, „találkoztunk-e” valaha. Ámha nem, akkor hát rokonlelkek vagyunk. Rokonlelkek, akik azonos hullámhosszon pendülünk. Ami az oldalt illeti, - véleményként ezt mondom, - színes, érdekes, az elfogulatlanságok, a csábos gyűjtemények tárháza. Lelked, szíved ízlése színvonalas, egyedien különleges. Összeállításaidban érzékelhető az irodalommal mélységében foglalkozó hozzáértésed, a szakavatott, a született tisztalélek kiváló minősége.
      Gratulálok, fogadd őszinte elismerésem.
      Feltételezem, aki ide téved, nem távozik azonnal e varázslatos oldalról, - amint én sem. Bizonyára, az itt fellelhető művek, - lelki csodák, - rabul ejtik a kedves olvasóidat. Így legyen, így lesz! Semmi kértség.

      Tőled, - választékos búcsút veszek. Isten áldjon, Isten éltessen, adjon Isten erőt dicső vágyaidhoz! Töretlen, szünet nélküli boldogságot kívánok!
      Szívélyes üdvözletem becses Neked.

      Szeretettel: László )))

      Törlés
    5. Kedves László!

      Köszönöm hogy "rám találtál" és véleményt írtál a blogomról.
      Igazából Te vagy az első, aki őszintén értékelte az itt látottakat! Gyönyörűen megfogalmazott gondolataid,-valódi érintése a léleknek. Jó emberismerőnek tűnsz, sok szép jelzővel illettél, hát..., ha Te mondod, biztosan így van!:)) Szerintem: Azok akik ugyanazt szeretik nem lehetnek egymásnak idegenek, még akkor sem, ha soha nem találkoztak. Tudod, az önzetlen szeretet és az érdek nélküli őszinte szeretet, nagyon ritkán felbukkanó értékek a mai világban. Én mégis hiszem, hogy sok jó ember van a földön és egyre többen leszünk. Végül egy szép idézetet szeretnék megosztani veled:

      "A szeretet nem más, mint szüntelen megnyílás magunk és a többi ember számára, óhaj, hogy befogadjuk és továbbadjuk a megosztott élet, az együtt megélt percek örömét"

      (A SZÍV CSODÁJA)

      Mára elköszönök: Vidámság, és szeretet töltse be lelkedet!
      Sok pihentető percet, számtalan boldog pillanatot kívánok!

      Szeretettel üdvözöllek: Anna :))

      Törlés
  3. Kedves ANNA!

    Méltó válaszadásodat nagyon szépen köszönöm. Köszönöm azt is, mert Reád találhattam. Vannak véletlenek? Szerintem, csak a különös egybeeséseknek köszönhetünk szinte sok mindent. Ezt a jelenséget a „Sorskönyvében meg van írva” szokás nevesíteni. Ami ismeretlen bennünket érint az, a tudatos-tudatunk nélkül történik. Kedvünkre, rosszabb esetben a kedvünk ellenére. Vagyis, a „Sorskönyvében” minden meg van jó előre írva. Akárhogy bölcselkedünk, ez így van, mese nincsen. Az engemet méltatásod rám nézve megvallom hízelgőn, jólesően hatott rám, - nagyon köszönöm. Ami pedig a feltételezésedet illeti a személyem tulajdonságára utalva, a részedre telitalálatnak könyveld el. Rendelkezem emberismeretekkel, különleges képességekkel áldott meg a mindenható Isten. No, és az Élet is megtanított nagyon sok mindenre. Nem, nem az vagyok, aki belelát az emberek lelkébe, ámde azt gondolom, - jól következtetek, - mert hiszen, ha figyelek, ekkor nézek, és akkor pedig jól látok. Tudod, nemcsak az eszemmel, a szívemmel is gondolkodom.
    Általában, és mindig azt teszem, azt írom, amit szívem diktál a kezemnek, amelynek segítségével gondolataimat közreadom.
    Nem csupán az érzelmeim, a tárgyilagosságom is vezérel. A kettőnek együtt kell élni, működni, a bármiből is így lesz az egész, - a teljesség.
    Tetszett az a gondolatsorod, amikor ezt írod: „Azok, akik ugyanazt szeretik, nem lehetnek egymásnak idegenek…” Milyen igaz, így gondolom én is, - egyetértek veled. Szándékosan nem magyaráztam meg azt, az előbbi írásomban, - merthogy nem részleteztem az általam vélt „találkozásunkra” utalásomat. Tudtam, éreztem, - leszel Te, aki a valós gondolatomat kiterjesztetten befejezed, - helyesen érzékelted. Örömmel nyugtáztam. Nem véletlen, - állapítottam meg a magam gondolatában. Gratulálok, és köszönöm! Aztán a további véleményed, reményed is megérintett, aminek eljövetelét magam is remélve képzelem. Eljön az idő, ami nem is olyan sokáig fog váratni magára, - amikor az emberek összeölelkezve, kézen fogva egymásra találnak. Megértéssel, egymásra figyeléssel békés útjukat járják majd szeretettel teli közösen.
    Bízzunk ebben, lesznek még jó, és gondtalanul boldog szép idők. Visszatér még, ami volt, sok-sok évekkel ezelőtt.
    Hiszem, higgyük, - nemcsak a történelem, - a szeretet, az együvé tartozás közös akarata is megismétli önmagát. A fenn és megmaradásunk érdekében így kell lennie. SZERESSÜK és SEGÍTSÜK egymást, AZ EMBERT! Van mi szebb és ékesebb ennél? Nem hiszem, - kétlem. Hiszen mindebben a jobb, a szebb jövőnek kell mindenképpen benne lennie.
    A fentiekben megfogalmazottak jó reményében, és azok megvalósulásának várakozásával búcsúzom innen.

    Kedves ANNA! - Nos, ami bájos, ami kedves, ami szép szavakkal köszöntél el tőlem, - nagyon szépen köszönöm! Köszönöm a választékos idézetet, amely minden emberi jó tulajdonságról, szerető akaratról küld üzenetet. Köszönöm a kedvességedet, a jó kívánataidat természetesen szívemből fakadón feléd viszonzom.

    Lelkem teljes szeretetével akarom Neked, - örökké boldog percek, órák, napok töltsék be szép reményekkel teli életedet, a nemes érzelmű jóságos szívedet.

    Szeretettel üdvözöllek: László )))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves László!

      Előre is köszönöm válaszod és a türelmed.
      Egyéb elfoglaltságaim miatt, ma már nem, de holnap este mindenképpen írok! Addig is a legjobbakat kívánom Neked!

      Anna:))

      Törlés
    2. Szia Kedves László!

      Időm most engedi, itt is vagyok ígéretemhez híven. Először is köszönöm, hogy a drága idődből szántál rám is pár percet, hogy megajándékozz értékes, szép gondolatokkal! Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon mély érzésű, szeretetre méltó ember vagy, aki szomjazza a szeretetet és egyben adni is akarja. Ha a leírtak szerint éled az életed, nagyon boldog lehetsz.
      Ami a közös gondolatokat illeti, ha két egyformán gondolkodó ember "összefut", akkor megeshet az ilyen.
      Kiragadnék egy részt értékes gondolataidból -igen, érték- emberi értékek! Ami számomra is a legfontosabb!
      SZERESSÜK és SEGÍTSÜK egymást, AZ EMBERT! Van mi szebb és értékesebb ennél? Nem hiszem,-kétlem. Ismét, Szívemből szóltál.
      Mennyivel szebb lenne a világ, ha mindenki így érezne, gondolkodna.
      És végül, zárom soraimat Müller Péter, /egyik/ szép gondolatával:
      Szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Mindenről lehet-de erről nem. Mert a szeretet lényege az együtt.
      A veled. A velünk.

      Még egyszer köszönöm megtisztelő figyelmed!
      Kívánom Neked, hogy a mai napodat is hassa át a szeretet és béke.

      Üdvözlettel: Anna :))

      Törlés
  4. Kedves Anna! Ó, de Drága vagy! )))

    Szívesen várakozom Reád. Türelemre kérő üzenetedet köszönöm. Íziben választok magamnak itt egy mottót, amely részedről is jól ismert. No, már meg is van: - „A türelem rózsát teremt!”– Ez a csodás növény, kedvenc virágjaimnak fontos családtagja. Nálam a rózsa, régtől illatfelhő-szimbólummá vált. Szerintem, - a meghitt szeretet, a lázas szerelemre hívás bódító-hódító csodás eszköze...
    Szeretném sokaktól is, ha a fent leírt véleményemmel nem maradok magamra. Remélem, - úgy van, és így lesz. Mindörökké bizakodom.

    Minden jót kívánok, gondtalan perceket, amely percekből szép és teljes legyen életed.

    Szeretettel üdvözöllek: László )))

    VálaszTörlés
  5. Szia, Kedves Anna!

    Illatos levélkédet, - közvetlen hangvételű megszólításodat, - kellemes tartalmával együtt köszönöm, Örülök, mert itt vagy újra. Barátságos nekem, - ez otthonod.

    Szívesen teszem, amikor Neked írok, nem számítanak a percek. Önzetlenül, elmélyülten adom át magamat… mint általában mindennek. Ismét jelzem, a velem, kapcsolatos véleményeddel ismét célba találtál, nem tévedtél. Azt gondolom, - nem kell „elszenveded” az emberismeret hányát. Jó tudni Rólad, hiszen ennek tudatában egyszerű a megértés, a megértetés folyamata közöttünk. Miért írom ezt? Nyomós okom van rá. Tapasztalatom. Az emberek legnagyobb többsége sajnálatomra, gondolatmenetemet nehezen követi. Olykor, a külön magyarázatom sem segít be. Körmönfontnak pedig, nem gondolom magamat. No, ez nem panasznap. Ámde mindent úgy kell elfogadnom, ahogy… vagy éppen kénytelenségből.
    Jól sejted, igen. Mély érzésű vagyok, ez kétségkívül így van. Szeretetre vágyó, és azt minőségében maximálisan viszonzó férfi. Minden emberi jót adó, a kölcsönösség elvén gyakorló a természetem. Nem túlzás ez akkor, ha hasonló tulajdonságú az el, és befogadó személy. Ekkor viszont, boldog ember lehetne a nevem. Bölcs szavaidat olvasva gondolom, jó úton haladok, - haladunk? Gondolataidra ezt írom, - Teveled, önként mindenben, nagyon egyet érthetem.
    Boldog vagyok, mert egy gondolatommal volt szerencsém jóságos szívecskédet megérinteni.
    Minden szavad, ha az másra utal is, - Téged idéz fel a szívemben és lelkemben.
    Müller Péter, szép gondolat együttese legyen a Te, a Mi, kisajátított közös gondolatunk… tehát:
    Együtt, - Veled, - Velünk?

    Kedves Anna, - kérlek, - tőlem tudd meg! Szép a neved, - tetszik! E név viselője sem lehet kevesebb, - sőt, - aki csak, - Te vagy!!!
    Ez alkalommal én sem mondhatok mást. Tégedet idézni vagyok kénytelen. Hason módon hozzád búcsúzom el.

    Hálásan köszönöm a kedves, és a mindig megtisztelő bájos figyelmedet!
    Kívánom Neked én is, hassa át szép lelkedet, jóságos szívedet a béke, a felhőtlen, szeretet.

    Szívem benső szeretetével üdvözöllek: László )))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves László!

      KÖSZÖNÖM!
      Legyen szép minden napod!

      Üdvözlettel: Anna :))

      Törlés