2012. augusztus 22., szerda

Megyesi Margit :Mi az élet?























Megyesi Margit :Mi az élet?

Semmi és minden! Múló pillanat a végtelen időben. Öröklét a végtelen folyamatban. Az ember küzd, dolgozik, harcol: házat, hazát, világot épít, aztán egyszerre csak megáll a szív, a test felbukik és nincs tovább. ennyi az élet. De a pillanat - míg ellobban az élet lángja - az "élet pillanata" az csodálatos, a természet minden szépsége: a zöldellő füvek, a sok tarka virág, a sebesen száguldó patakok, a lomhán hömpölygő folyók, a kék tengerek és minden szépség, gyönyörűség, amit az embernek adni tud a Föld. Benne van a szeretet, a szerelem, a csók, ölelés, a küzdelem, a szenvedés, az öröm, a bánat, a boldogság, a szomorúság: minden, ami jó és rossz, amit hinni, remélni és érezni lehet. Benne van minden emberségünk.

Az élet a mindenség láttató tükre. Az élet az ember legdrágább kincse, a legnagyobb boldogsága. Élet nélkül nincs semmi. Aki elpusztítja az életet, az elpusztít mindent. Élet nélkül nincs ébredés, nincs lelket emelő gyönyör és nincs szívtépő fájdalom - semmi nincs!
Az élet néha kegyetlen, elkeserítő, de néha csodálatos és gyönyörű. Minden rossz az élőt sújtja és minden jó az élőt boldogítja. az élet TE vagy és ÉN vagyok és Ő a harmadik, akit mi ketten létrehoztunk. Az élet, amely képes önmagát újrateremteni és a pillanatok sokaságából képes létrehozni az örökkévalóságot.

Az élet a világmindenség legnagyobb csodája és a természet legtökéletesebb alkotása. És minden életek legnagyobbika, legtökéletesebbike az ember, aki az évmilliók alkotóműhelyében azért született, hogy ura és védője legyen az életnek.

HA EMBER VAGY, FELELŐS VAGY ÖNMAGADÉRT ÉS FELELŐS VAGY MINDEN ÉLETÉRT! Ha ember vagy, felelős vagy az egész természetért. Tőled függ, hogy meddig lesz tavasz, nyár, ősz, tél. Tőled függ, hogy meddig lesz napfény, levegő, víz, virág és zöld lomb. Tőled függ, hogy meddig lesz születés, játék, munka, szerelem, boldogság, szépség. Tőled függ, hogy meddig lesz élet a Földön.

A legszebb, legtöbb, legnagyobb - amit az ember tehet - az élet megmentése. Kezünkben a hatalom az élet megmentésére és megsemmisítésére. A kérdés az: hogyan él az ember a hatalmával, mit tesz, mit cselekszik az életért vagy az élet ellen? Elkövetett bűneink máris megbocsáthatatlanok. Mentjük az életet és osztjuk a halált.

Vigyáznunk kell. mert ha a jó és a rossz szellem harcában Lucifer győzedelmeskedik, akkor örökre megsemmisül a legszebb pillanat - az ÉLET -, amiért érdemes volt megszületni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése